Plzeňský kraj ocenil hrdinu, který zachránil topícího se bruslaře na Mži

Náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová ve čtvrtek osobně ocenila hrdinský čin žáka 3. ročníku oboru „Kuchař“ Hotelové školy Plzeň Davida Kovrzka.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ten v úterý 31. ledna 2017 v podvečer zachránil dospělého bruslícího muže, pod kterým se prolomil led na řece Mži pod Rooseveltovým mostem u středového pilíře.

„Projevil jsi obrovské hrdinství, byl jsi ve správném čase a na správném místě, ale hlavně ses správně zachoval. Neváhal jsi nastavit svůj vlastní život, přestože jsi nevěděl, jak je řeka v těch místech hluboká či zda se led neprolomí i pod tebou,“ obrátila se na přítomného Davida Ivana Bartošová. „Oceňuji, že jsi věděl, co máš v dané chvíli dělat, jak se zachovat a uměl ses rychle rozhodnout. Patří ti obrovské díky za tvou pohotovost a odvahu, zvláště v době kdy celá řada lidí je zcela lhostejná ke svému okolí.“ 

Takový čin se samozřejmě nedá vyvážit odměnou, ale jako poděkování dostal David Kovrzek od Plzeňského kraje vodotěsné hodinky a nákupní poukázku ve výši 2 tis. korun na nákup sportovního oblečení.

O hrdinském činu svého žáka se ještě téhož dne dozvěděl ze sociálních sítí jeho třídní učitel, který Davidovi okamžitě poděkoval. Následující den informoval ředitele školy Miroslava Širokého. Ten navrhnul Davida i na ocenění hejtmanem PK, a to „Cenou hejtmana za záchranu života za rok 2017“. 

„Žáci naší školy mají řadu úspěchů v soutěžích, ale takový hrdinský čin oceňuji poprvé,“ prohlásil Miroslav Široký, od kterého David Kovrzek dostal sadu profesionálních nožů.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 09.02.2017 08:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka