Plzeňský region má další pivovar

Historie pivovaru Pod Lípou v Kyšicích u Plzně se začala psát v roce 2010, kdy pan Petr Lang koupil objekt s číslem popisným 20 na kyšické návsi. Na této adrese byl hostinec provozován již od počátku devadesátých let, nicméně jeho pověst nebyla tou dobou "nejlepší". To se však záhy po...

Sportmanie


Historie pivovaru Pod Lípou v Kyšicích u Plzně se začala psát v roce 2010, kdy pan Petr Lang koupil objekt s číslem popisným 20 na kyšické návsi. Na této adrese byl hostinec provozován již od počátku devadesátých let, nicméně jeho pověst nebyla tou dobou "nejlepší". To se však záhy po kompletní rekonstrukci objektu změnilo a začala se psát novodobá historie.

V Kyšicích se prostě opět začalo vařit kvalitní jídlo klasické české kuchyně a profesionální personál se postaral o příjemnou atmosféru. V létě roku 2012 oslovil pana majitele kyšický občan pan Ing. Norbert Plch s nápadem na vybudování pivovaru. Slovo dalo slovo a v říjnu 2012 byla založena společná firma se záměrem výstavby a provozu pivovaru s ubytováním.

Na jaře 2013 byla pak zahájena výstavba objektu pivovaru s ubytováním a v říjnu 2013 byl pivovar slavnostně otevřen. Zdá se to být snadné, ale věřte, že za tím vším stála spousta práce a úředních "obstrukcí" a probdělých nocí spolumajitelů a všech zúčastněných. Nicméně dílo se podařilo a nyní si v Kyšicích můžete pochutnat hned na čtyřech druzích piva a občasných příležitostních speciálech, které pro Vás vaří sládek pan Milan Maršálek.

Nabídka piv:

kyšický Čeledín - výčepní desítka
kyšický Sedlák - dvanáctistupňový ležák
kyšický Mouřenín - polotmavý jedenáctistupňový ležák
kyšický Lanbert - prémiová pšeničná třináctka.

Přijeďte ochutnat!

Pivovar Pod Lípou
Kyšice

www.podlipou-pivovar.cz
mobil: + 420 720 612 093
info@podlipou-pivovar.cz


weby na míru UNIWEB

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 8.1.2014 08:40




1 +
 
Led

Hlavní zprávy

 

čez zprávy 2018