Plzeňský rozhlas zažil po 50 letech okupaci

Za hřmotu, ze kterého mrazí, přijel v úterý před budovu Českého rozhlasu v Plzni tank.

Cílená propagace v Plzni

Několik stovek lidí, pamětníci a zástupci kraje i města si zde připomněli srpnové události roku 1968.

Státní hymnou začala ve 14 hodin akce připomínající statečnost rozhlasáků a Plzeňanů, kteří před 50 lety bránili svůj Rozhlas i republiku. Po úvodním slově ředitele Českého rozhlasu Plzeň Zdeňka Levého zazněly zdravice a poselství do další let od hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda, náměstka primátora města Plzně Martina Baxy, Jana Kabáta, předsedy Vojenského spolku rehabilitovaných Armády České republiky, Richarda Smoly, předsedy Svazu PTP Plzeň a Jaroslava Bukovského, předsedy Oblastního výboru Českého svazu bojovníků za Svobodu Plzeň.

Protiokupační atmosféru kromě historický plakátů s původními hesly dotvořilo svými písněmi Duo Komáři. Na tehdejší dobu na místě zavzpomínali také pamětníci Dobroslav Zeman nebo Karel Sedláček z řad bývalých zaměstnanců. Program uzavřel koncert Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma. Akce byla doprovázena výstavou fotografií z roku 1968, která bude v prvním patře budovy na náměstí Míru k vidění až do konce srpna.

„Děkuji všem, kteří dnes přišli před budovu Rozhlasu a připomněli si historické události, na něž bychom rozhodně neměli zapomínat,“ vzkázal všem účastníkům vzpomínkové akce ředitel Českého rozhlasu Plzeň Zdeněk Levý.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka