Plzeňský sládek uvařil letos ležák pro Pilsner Fest s netradiční sestavou pomocníků včetně Čechomoru

Hudebníci z kapely Čechomor, moderátor Aleš Háma, jeden z nejlepších českých výčepních Ota Haurythun a plzeňská formanka Jana Šůsová v pondělí dohromady společně s plzeňským sládkem uvařili unikátní pivní várku Pilsner Urquell pro Pilsner Fest, který se koná v sobotu 1. října.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pilsner Fest je oslavou dne, kdy byl poprvé před 174 lety v Plzni uvařen ten pravý originál. Účastníci akce se tam mohou těšit nejen tuto jedinečnou várku piva, kterou dnes uvařil plzeňský sládek Václav Berka s významnými hosty, ale také přímo na ně.  

Jana Šůsová se svým tradičním koňským povozem celou oslavu zahájí, jeden z českých mistrů výčepních Ota Haurythun dohlédne na vysokou úroveň čepování a servírování piva, Aleš Háma bude oslavu moderovat a skupina Čechomor na oslavě vystoupí.  „Tady v pivovarské varně i ve sklepích je dokonalá atmosféra. Úplně si představuji, jak tu stojím těch 174 let zpátky, nasávám vůni chmele a dohlížím na vaření a kvašení piva,“ říká nadšeně leader skupiny Čechomor Karel Holas, který měl možnost uvařit si pivo vůbec poprvé ve svém životě.

Várka pro Pilsner Fest se vařila již dnes kvůli zachování původní doby jejího zrání, tak aby byla dodržena původní receptura, podle které se ležák vaří už od roku 1842. „Pivo bude nyní kvasit a pak ležet ve sklepích, aby získalo své jedinečné vlastnosti. Čepovat jej pak budeme v nefiltrované podobě, abychom návštěvníkům dopřáli skvělý pivní zážitek a přiblížili atmosféru prazdrojských sklepů,“ komentuje přípravy na oslavu starší obchodní sládek Václav Berka. „A ke skvělému pivu samozřejmě nebude chybět výborné jídlo, ukázky tradičních pivovarských řemesel nebo dobrá muzika,“ zve Václav Berka do pivovaru. 


Měkká plzeňská voda, žatecký chmel a ječný slad – to jsou hlavní suroviny pro výrobu plzeňského piva od roku 1842. Už tehdy bylo svou chutí tak výjimečné, že jeho sláva brzy překročila hranice a plzeňský ležák se stal zakladatelem celé kategorie ‚pils‘. Právě tento významný moment připomíná a oslavuje Pilsner Fest. Vstup na akci je zdarma. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.08.2016 17:55



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka