Plzeňský veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem byl úspěšný

Veletrh byl návštěvníky i vystavovateli hodnocen jako úspěšný, oproti loňskému roku vystavovatelé konstatovali, že přišlo více kvalifikovaných osob, které měly zájem o změnu pracovní pozice, technici, specialisté. Pozitivní je i to, že se o veletrh zajímalo mnoho mladých lidí. Veletrh zasahoval celé vzdělanostní a věkové spektrum zájemců o práci.

Jarní servisní akce AUTO CB

Veletrhu se zúčastnilo celkem 30 vystavovatelů a cca 2900 návštěvníků.

Mezi vystavovateli byly významné firmy, jako například SONY DADC, Steelcase Ostrov u Stříbra, Drůbežářský závod Klatovy, DHL SUPPLY CHAIN, LOMA SYSTEMS, MD ELEKTRONIK, SHAPE CORP, FIEGE, GREINER AEROSPACE, KS EUROPE, Lear Corporation Czech Republic, DIOSS Nýřany, Rodenstock, a další. Nabízeno bylo několik set kvalifikovaných i nekvalifikovaných pracovních pozic.

Vystavovaly i vzdělávací instituce, které se zabývají profesním rozvojem dospělých, nabízely se pracovní stáže (Fond dalšího vzdělávání) i práce v zahraničí (EURES). Mezi vystavujícími byly i střední školy a jazykovky.

Veletrh byl určen lidem všeho věku, kteří chětjí nastartovat svou kariéru nebo hledají práci i brigádu, studentům posledních ročníků středních škol a jejich učitelům, vysokoškolákům i lidem registrovaným na úřadu práce. Všichni návštěvníci měli vstup v plném rozsahu zdarma.

Velký zájem byl tradičně i o doprovodný program. V přednáškových místnostech bylo obsazeno až do večerních hodin. Témata přednášek souvisela s hlednáním práce, např. jak se připravit na pracovní pohovor, jak se naučit „prodávat“ sám sebe, jak získat práci pomocí internetu  a sociálních sítí (přednášel Jan Vavřička, UNIWEB s.r.o.) či jak získat zaměstnání v zahraničí. Zároveň zde probíhaly prezentace vystavujících firem.

Velký zájem byl i o testování znalostí cizího jazyka. Po celý den také probíhalo zdarma individuální poradenství v oblasti vzdělávání a trhu práce, personální testování na PC, image poradna a grafologické poradenství pro personální rozvoj.

Součástí doprovodného programu byl i křest knihy Grafologie nejen pro personalisty autorky Marie Maškové.

Ceny Mamma/Parent Friendly pro podniky přátelské rodině

Na veletrhu byly také vyhlášeny ceny Mamma/Parent Friendly pro podniky přátelské rodině. Oceněny byly společnosti, které vyhověly podmínkám hodnocení a vytvářejí dobré podmínky pro zaměstnance srodinami, např. zkrácené úvazky, pružnou pracovní dobu, firemní školky či jesle, akce pro rodiny sdětmi či umožňují péči o rodinné příslušníky. Letos byly oceněny tyto podniky:

Drůbežářský závod Klatovy, Rondo obaly, Triumfa, Murr CZ.

Při zahájení veletrhu Madgalena Čadová za ÚP – krajskou pobočku vPlzni, která byla partnerem veletrhu, ocenila význam a přínos akce pro občany Plzeňského kraje.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka