Plzeňští hokejisté začali letní přípravu

Svátek nesvátek, letní dril odstartoval. Hokejisté HC Škoda Plzeň zahájili přípravu na nový extraligový ročník 2017/18. Ten pro ně začne 8. září domácím soubojem se Litvínovem.

Cílená propagace v Plzni

Přesně čtyři měsíce do prvního mistrovského utkání vyplní příprava na suchu a následně na ledě.

Na palubovce v tréninkové hale se sešla zatím polovina týmu. Z nových tváří se hlásil navrátilec z hostování v Kladně Roman Přikryl a svojí první letní přípravu v Plzni zahájil i útočník Martin Procházka. S týmem se do přípravy zapojilo i několik juniorů z mistrovského kádru uplynulé sezóny.

Další hráči začnou s přípravou v pondělí 22. května. Do té doby dostali volno nováčci Miroslav Svoboda a Denis Kindl, kteří bojovali ve svých bývalých působištích v baráži o extraligu. Volno mají i obránci David Kvasnička a David Sklenička, kteří si plnili dlouho reprezentační povinnosti. Stejná situace je i u slovenského útočníka Miroslava Preisingera. Další Slovák Peter Čerešňák se k týmu připojí později, neboť momentálně bojuje na MS v Kolíně nad Rýnem.

V letošním roce dojde v přípravě indiánů na jednu zásadní změnu. Hráči už nebudou využívat jízdu na kole a odpadnou tak nepříliš oblíbené výšlapy včetně dlouhých etap. Místo cyklistiky bude příprava více zaměřená na sílu a výbušnost v krátkých intervalech.

Plzeňské hokejisty čeká i v letošní přípravě soustředění v Železné Rudě. Poprvé na Šumavu vyrazí hráči na přelomu května a června, podruhé v závěru přípravy. Letní dril na suchu skončí 7. července. Poprvé na ledě se Plzeňané objeví 23. července, to se k týmu připojí i další hráči Ondřej Kratěna, Petr, Kadlec, Milan Gulaš nebo Nick Jones.

Kádr indiánů na úvodním tréninku

Brankář: Alexandr Hylák

Obránci: Lukáš Pulpán, Lukáš Kaňák, Michal Moravčík.

Útočníci: Jaroslav Kracík, Miroslav Indrák, David Stach, Jan Schleiss, Martin Procházka, Roman Přikryl, Tomáš Vracovský, Matěj Chalupa, Petr Kodýtek, Filip Kokoška, Jakub Vavřička.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka