Plzeňští jachtaři slavnostně otevírají sklad lodí

Ve čtvrtek 9. února proběhne slavnostní otevření zrekonstruovaného skladu lodí u Velkého rybníka v Bolevci.

Cílená propagace v Plzni

Malí jachtaři si do zrekonstruovaného skladu zajedou s loděmi sami

Nově zrekonstruovaný sklad lodí mohou využívat jachtaři z Jachetního klubu Plzeň sídlícího u Velkého rybníka v Bolevci. Objekt potěšil zejména nejmenší sportovce, kteří se do něj se svými loděmi snadno dostanou sami. Slavnostní otevření se bude konat ve čtvrtek 9. února 2017 od 16 hodin, pásku přestřihne starosta Městského obvodu Plzeň 1 Miroslav Brabec.

Původní sklad byl ve špatném technickém stavu, po rekonstrukci slouží k uložení všech lodí přes zimu a v sezoně ho ocení zejména nejmladší jachtaři třídy Optimist. „Starý sklad byl nízký a děti musely svoje lodě pokaždé rozebírat. Sejmout oplachtění a uložit mimo trup lodě. Nyní mohou s lodičkami na manipulačních vozících zajet samy od vody až do hangáru,“ vysvětluje předseda Jachetního klubu Plzeň Jaroslav Vít.

Plzeň jachtaře podporuje

Starosta MO Plzeň 1 Mgr. Miroslav Brabec úpravu prostor pro jachtaře vítá. „Jachetní klub má v našem obvodě dlouhou tradici a má jednoznačně naši podporu. Nabídka sportovních aktivit je různorodá a já jsem rád, že si dnešní děti najdou cestu i k vodě. Každé vylepšení jejich zázemí je tak velkým plusem,“ říká starosta.

Rekonstrukce se uskutečnila na začátku loňského srpna, kdy byl slavnostně zahájen Olympijský park Plzeň a jachetní klub zajišťoval jedno z pěti hlavních sportovišť. Po skončení olympiády proběhly závěrečné úpravy, jako montáž posuvných vrat, osvětlení, háků a třmenů na zimní uložení lodí. Byla provedena potřebná revize elektrického zapojení a kontrola úseku požární ochrany. V současné době už sklad slouží ke svému účelu.

Město Plzeň poskytlo na rekonstrukci jachtařům dotaci 467 tisíc korun.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka