Plzeňští plavci mají novou tělocvičnu se speciální výbavou

Plavečtí závodníci z Plzně, jako jediní v České republice, už nemusí trénovat jen ve vodě. V bazénu na Slovanech mohou využívat vlastní novou tělocvičnu.

Cílená propagace v Plzni

Ta je vybavena cvičebními přístroji určenými přímo pro suchou přípravu a simulování pohybu plavce ve vodě. Rekonstrukci tělocvičny a nákup jejího vybavení podpořila Nadace ČEZ částkou
280 tisíc korun.

Tělocvičnu v areálu plaveckého bazénu na Slovanech mohlo dosud kvůli jejímu nevyhovujícímu stavu a zastaralému vybavení využívat jen omezené množství sportovců. To se po rekonstrukci a díky novému vybavení změní. „V tělocvičně budou pravidelně trénovat především závodníci Plaveckého klubu Slávia VŠ Plzeň, od nejmenších dětí až po seniorské reprezentanty. Zároveň ji využijí i závodnice v synchronizovaném plavání, triatlonisté, pětibojaři, vodní pólisté nebo žáci plaveckých tříd Sportovního gymnázia Plzeň. Celkem se v tělocvičně bude pravidelně střídat přes 450 lidí,“ řekl předseda Plaveckého klubu Slávia VŠ Plzeň Tomáš Kotora.

Rekonstrukce tělocvičny započala sanací zdiva a vymalováním. Plavecký klub ji následně vybavil takzvanou crossfitovou podlahou, která snese vysokou zátěž, a speciální posilovací klecí pro plavecké sporty. Druhou část tělocvičny tvoří měkký tartanový povrch s žebřinami, zrcadly a gymnastickými madly.

Vybudování nové tělocvičny v bazénu na Slovanech podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů. „Plavecký klub Slávia VŠ Plzeň dlouhodobě a systematicky přispívá k rozvoji zdravého životního stylu dětí, mládeže, dospělých i seniorů. Jsme rádi, že jsme jeho činnost mohli podpořit,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka