Plzeňští senioři se utkali v Mikulášském přeboru ve stolním tenisu

V úterý pořádal Odbor sportu Magistrátu města Plzně společně s TJ Sokol Plzeň V a 15. ZŠ Mikulášský přebor seniorů ve stolním tenise.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hlavní myšlenkou bylo podpořit pohyb seniorů a propojit seniory se školáky. Pingpong se vybral na základě zkušeností téměř všech seniorů s tímto sportem.

V herně TJ Sokol Plzeň V se uskutečnil turnaj kategorie mužů 70+. Přihlásilo se 18 sportovců z řad závodních i amatérských hráčů. Předváděná hra byla na velmi vysoké úrovni a s postupujícím časem se v mnohých opět probudil soutěživý duch, který turnaji přidal potřebnou sportovní atmosféru.

Turnaj se hrál skupinovým systémem, který následně vyústil v play-off. Jednotlivá utkání se hrála na 3 vítězné sety, každý do 11-ti bodů. Drtivá většina utkání skončila výsledkem 3:0 na sety, což potvrdilo velmi rozdílnou úroveň jednotlivých hráčů.   

Mezi skupinou a finálovým pavoukem bylo pro hráče připraveno teplé občerstvení a nápoje, aby nabrali potřebnou sílu do závěrečných bojů. 

Druhá část turnaje probíhala v sále 15. ZŠ. Zde se utkali sportovci v kategoriích muži 60-69 let s počtem 8 účastníků a obě ženské kategorie s celkovou účastí 12 sportovkyň. Nejstarším účastníkům bylo 91 let. Rozhodčími byli přímo žáci ZŠ, kteří zde navštěvují kroužek stolního tenisu.

Mikulášský přebor se vydařil, dočkali jsme se nejen skvělých sportovních výkonů, dojemných setkání dávných přátel po více než třiceti letech, ale i propojení seniorů a žáků. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 06.12.2018 07:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka