Plzeňští šermíři sbírají na konci sezony další úspěchy

Květen a červen jsou tradičně obdobím, kdy šermířská sezóna vrcholí mistrovskými soutěžemi ve všech kategoriích a zbraních. Nastupující generaci šermířů TJ Lokomotiva Plzeň se podařilo získat několik cenných umístění.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ještě před mistrovstvím republiky získal Jakub Jindra stříbrnou medaili na silně obsazeném turnaji SC Cup-ČEZ v šermu kordem žáků. Na mistrovství republiky v téže kategorii pak přes velká očekávání obsadil konečné 9. místo a celkově 6. místo v seriálu soutěží MČR žáků 2016/2017. Žákyně Gabriela Pešulová se v této kategorii dívek probojovala do finálové osmičky, kde skončila na konečném 8. místě.

Kadeti absolvovali svojí mistrovskou soutěž kordistů v Olomouci, kde Tomáš Kroužecký vybojoval výborné 8. místo a posunul se v seriálu soutěží MČR kadetů 2016/2017 na celkové 7. místo, přičemž na konci minulé sezóny figuroval na 49. místě. O den později pak družstvo plzeňských kadetů ve složení Tomáš Kroužecký, Jakub Jindra a Šimon Smrček nastoupilo k soutěži družstev. Po nevýrazném začátku plzeňské naděje zabojovaly a ve vypjatém utkání s SC Praha B získaly bronzovou medaili, která je prvním cenným kovem z mistrovství republiky v týmových soutěžích po více než deseti letech.

Neztratili se ani plzeňští veteráni. Petr Skrovný vyhrál v polovině května veteránský turnaj kategorie AK0 v Praze, Jaroslav Jílek byl v kategorii AK1 třetí. O čtrnáct dní později obsadil Petr Skrovný 4. místo v kategorii seniorů na maratonském kordovém turnaji v Saafeldu. Mistrovské soutěže čekají veterány tento víkend v Mostu.

Po ukončení sezóny 2016/2017 se budou plzeňští šermíři připravovat individuálně doma nebo v rámci mezinárodních kempů, v srpnu je pak čeká společné soustředění zaměřené na fyzickou přípravu a poté již start do nové sezóny.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.06.2017 06:00



3 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka