Počet účastníků Do práce na kole se šplhá k tisícovce

Přihlašování do květnové kampaně Do práce na kole je své polovině a v Plzni a okolí už se organizátoři dostali na loňská čísla.

Jarní servisní akce AUTO CB

Aktuálně je přihlášených 907 soutěžících ze 198 firem a organizací. Nejvíce zaměstnanců z plzeňského regionu vysílá společnost Safran Cabin CZ (dříve Zodiac Aerospace), odkud se zatím přihlásilo 73 účastníků. “Máme radost, že o květnové dojíždění a docházení do práce na vlastní pohon zájem roste. Kromě významných lokálních politiků, jako je hejtman Bernard, či náměstek primátora Vozobule, úředníků ÚMO a zástupců Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, mnohých firem se hlásí i zaměstnanci školek a škol. Včetně rektora ZČU,“ komentuje dosavadní přihlášky městský koordinátor, Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole. 

Dvou až pěti členné týmy mají, již tradičně, i velice originální jména. Například kolektiv česko-německé mateřské školky Junikorn se přihlásil pod názvem: “Holky z naší školky vol. 3“. Letos se účastní již potřetí. Dále mezi názvy figurují např.: „Modré šlapky“, „Šneci v letu“, ale nechybí ani „Pivovarské bajkerky“ či „Prazdrojští tukoni“. Nejen tyto názvy potvrzují, že si kampaň získává stále více fanoušků, ale hlavně jdou ruku v ruce s myšlenkou celé akce, že jízda na kole, koloběžce, pěšky či běh do a z práce jsou o svobodě a radosti z pohybu.

 Přihlásit se můžete v ještě v průběhu celého dubna. Všechny informace jsou k nalezení na webu www.dopracenakole.cz

O spolku Plzeň na kole

Spolek Plzeň na kole se dlouhodobě usiluje o to, aby cyklostezky v Plzni byly bezpečné, smysluplné a promyšlené. Jeho členky a členové, podobně jako stovky účastníků květnové kampaně, vnímají kolo (koloběžku) jako plnohodnotný dopravní prostředek. Jízdou na vlastní pohon lidé pomáhají nejen své fyzické kondici a psychické pohodě, ale v neposlední řadě ulehčují i přetížené dopravě a tím se i chovají ohleduplněji ke své planetě?


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 04.04.2019 08:03



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka