Podnikatelské vouchery podpoří další projekt v plné výši

Program Plzeňských podnikatelských voucherů 2015-16 podpoří v plné výši projekt společnosti WOODGEN.TECH s. r. o. nazvaný Optimalizace a zvýšení energetické účinnosti Podtlakové sušárny biomasy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město z programu spolupráce podniků a výzkumných organizací schválilo v prosinci dotaci 15 firmám, přičemž 14 firmám v plné výši, společnosti WOODGEN.TECH s. r. o. vzhledem k alokované částce jen částečnou. Protože ale jedna z firem se v lednu 2016 vzdala možnosti přijmout dotaci, bude pro WOODGEN.TECH s. r. o navýšena částka na původně požadovanou sumu.   

„V případě, že tento návrh schválí zastupitelé, poskytneme jí dodatečně ještě částku 35 620 korun, celkem od nás tedy WOODGEN.TECH získá 71 250 korun,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Podle jeho slov už byly se všemi úspěšnými uchazeči o podporu uzavřeny smlouvy o poskytnutí dotace, v průběhu dubna budou předloženy první žádosti o jejich proplacení, celkem si žadatelé rozdělí částku dva miliony korun. 

Celkem radnice zaevidovala 24 žádostí o dotaci ze svého programu podnikatelských voucherů, které poprvé vypsala v roce 2013. Mezi výzkumnými organizacemi jako poskytovateli převládá Západočeská univerzita v Plzni, největší podíl projektů navržených k podpoře připadá na její fakultu strojní, a to zejména díky jejímu výzkumnému centru RTI – Regionálnímu technologickému institutu. K podpoře byly vybrány malé a střední podniky, mezi úspěšnými projekty jsou například takové, které usilují o zlepšení vlastností nanovlákenné membrány, které směřují k inovaci sběrače proudu pro elektrobus nebo například projekt zaměřený na optimalizaci linky na výrobu gumových hadic. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka