Pojišťovna a fanoušci HC Škoda Plzeň pomohli Heleně k elektrickému skútru

Nyní sedmašedesátiletá Helena žila velmi aktivní život. Jedné listopadové noci před třemi lety ji však probudila nezvyklá bolest pánve a dolních končetin.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po převozu do nemocnice jí byla diagnostikována ischémie míchy a ochrnutí dolních končetin. Po čtyřech a půl měsících vyšetření a rehabilitací byl Heleně umožněn návrat domů. Ačkoliv pozoruje postupná zlepšení, je stále odkázána na mechanický vozík a chodítko. Stále podstupuje odborná rehabilitační cvičení a v noci trpí bolestmi.

A právě Heleně a dalším třinácti lidem s podobně nelehkým osudem, které vybraly jednotlivé týmy extraligy, se rozhodla pomoci pojišťovna Generali, hlavní partner nejvyšší hokejové soutěže. Její pomoc spočívá ve finančním daru 25 korun za každého fanouška, který navštívil závěrečné utkání základní části extraligy. Darované peníze pak poputují přímo ke konkrétní osobě. V případě týmu HC Škoda Plzeň finanční podpora Heleně díky návštěvě 7303 diváků dosáhla částky 182 675korun. „Částka spojená s tímto utkáním proto poslouží ke koupi elektrického skútru, který Heleně zjednoduší všední aktivity a umožní jí opět venčit svého psa, obstarat si nákup a stýkat se s přáteli,“ říká Honza Marek, mluvčí pojišťovny Generali.

Díky tomu, že fanoušci hokeje na všechna utkání posledního kola hokejové extraligy dorazili v celkovém počtu 74 552, věnuje Generali čtrnácti konkrétním lidem se zdravotními problémy dohromady 1 894 450 tisíc Kč. „Částku vybranou při utkání v Mladé Boleslavi s Třincem jsme se kvůli cílenému bojkotu zápasu ze strany fanoušků BK Mladá Boleslav rozhodli zdvojnásobit,“ upřesnil Jan Marek. Jednotlivé příběhy podporovaných lidí najdete na webu stránkách www.generalihokej.cz.

• Pojišťovna Generali věnovala 182 675 Kč na podporu Heleně, která nečekaně ochrnula na dolní polovinu těla
• Výše finanční pomoci se odvíjela od návštěvnosti posledního utkání HC Škoda Plzeň v základní části hokejové extraligy
• Generali za každého návštěvníka zápasu HC Škoda Plzeň Heleně věnuje 25 korun


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 06.03.2018 17:06



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka