Policejní pes Bond vyčenichal zloděje cigaret ve Šťáhlavicích

Speciálně vycvičený policejní pes Bond má za sebou další úspěch, zloděje zadržel ještě na místě činu.

Cílená propagace v Plzni

Pachatel se v místní prodejně specializoval na tabákové výrobky. 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 43letého muže, kterého obvinil ze spáchání přečinu krádež v jednočinném souběhu s přečinem poškození cizí věci. 

Celkem třikrát si pachatel měl vybrat za svůj cíl místní obchod ve Šťáhlavech, který nezvaně navštívil po zavírací době. V prvním případě na konci prosince loňského roku násilným způsobem vnikl do prostoru prodejny, kde svým jednáním způsobil dosud nevyčíslenou škodu na majetku a následně násilným způsobem poškodil uzamčený box, ve kterém byly umístěny tabákové výrobky, které měl odcizit a způsobit tím škodu v přibližné výši 26 000 korun. Druhý skutek se měl opakovat na stejném místě v době od 12. do 14. ledna 2019, a to téměř stejným způsobem.

Třetí skutek se mu již stal osudným. Dne 26. ledna 2019 krátce po třetí hodině ráno vnikl za užití násilí do místní prodejny, ze které měl na její ploše odcizit 238 kusů krabiček s tabákovými výrobky v přibližné hodnotě za 23 100 korun. Tyto si měl uložit jednak do jím přinesené tašky a do nákupního košíku, který nalezl na prodejně. V době, kdy chtěl pachatel i s lupem prodejnu opustit, přijelo na místo několik policejních hlídek, kteří místo okolo prodejny zajistili a pachatel tak neměl šanci uniknout. Následně si prohlídku vnitřního prostoru prodejny vzal na starost policejní psovod se služebním psem a dalšími dvěma policisty. V průběhu pár minut služební pes Bond pachatele i s lupem zadržel ukrytého v jedné z místností nacházející se v zázemí prodejny. Celkem měl pachatel způsobit hmotnou škodu odcizením v přibližné výši za 100 tisíc korun. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen a potrestán.

V případě uznání viny mu v pravomocném rozhodnutí může hrozit až tříletý trest odnětí svobody.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.01.2019 06:29



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka