Policisté dohlíželi na železniční přejezdy

Ve středu 23. listopadu se policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a zaměstnanci Správy železniční dopravní cesty prováděli v kraji akci s názvem „Železnice“. Při akci se zaměřili na kontrolu chování osob v prostoru železniční dráhy, zejména na vstupy do kolejiště a na železniční přejezdy. Policisté se snažili upozornit účastníky silničního provozu a železničního provozu na rizikové chování, kterým ohrožují své zdraví a život

Jarní servisní akce AUTO CB

Tato akce proběhla i na Domažlicku, a to v době od 13 hodin do 16 hodin. Během akce dopravní policisté mimo jiné přestupky zjistili 4 řidiče, kteří nerespektovali dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě! před železnicním přejezdem. Jejich přestupky vyřešili na místě v blokovém řízení uložením blokových pokut v celkové výši 1 900 korun.

Podle ustanovení zákona se osoba, která vstoupí do kolejiště v místě, kde je to zakázáno, dopustí protiprávního jednání a za přestupek jí lze uložit pokutu až 10 tisíc korun.  Pro řidiče platí, že nesmí vjíždět na železniční přejezd, kdy je zapnuté světelné a výstražné znamení, nebo jsou-li v pohybu či sklopeny závory. Řidiči, který nerespektuje toto ustanovení, hrozí pokuta od 2 500 do 5 000 korun, zákaz řízení až na 6 měsíců a je mu připsáno 7 bodů v bodovém systému. Cyklistům může být uložena pokuta do 2 500 korun a chodcům hrozí pokuta až do výše dvou tisíc korun.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka