Policisté na Plzeňsku odhalili několik pěstíren konopí

Jeden z největších policejních zátahů plzeňských policistů na nelegální pěstírny marihuany, na kterém se ve velké míře podíleli příslušníci Generálního ředitelství cel.

Jarní servisní akce AUTO CB

  Úspěchu v boji proti drogové kriminalitě dosáhli plzeňští kriminalisté ve spolupráci s Generálním ředitelstvím cel. Tyto dva týmy se společnými silami a prostředky podílely dne 4. prosince 2018 na plošné realizaci, která se týkala nedovolené výroby a nedovoleného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. V uplynulých dnech se podařilo na území okresů Plzeň-město, Plzeň-jih, Plzeň-sever a Domažlice příslušníkům Policie České republiky a Generálního ředitelství cel zachytit a zmařit práci osob, které prováděly nelegální činnost.

     Na základě soudního příkazu bylo v rámci akce provedeno 11 domovních prohlídek a 16 prohlídek jiných prostor a pozemků (prodejna, motorová vozidla, garáže). Během domovních prohlídek bylo zajištěno 8 funkčních pěstíren konopí, v nichž docházelo za použití kompletního pěstebního a elektro zařízení, chemikálií a dalších předmětů k neoprávněnému pěstování vzrostlých rostlin cannabis v celkovém počtu 655 kusů za účelem získání účinné látky (THC). Zajištěna byla i sušina konopí o celkové hmotnosti necelých 10 kilogramů. Zajištěné pěstírny včetně komponentů, rostlin i sušiny jsou podrobovány znaleckému zkoumání. Dále se podařilo zajistit hotovost ve výši necelých 400 000 korun, 7 kusů střelných zbraní včetně nábojů, které jsou v současné době taktéž podrobovány znalecké expertize pro podezření z trestné činnosti nedovoleného ozbrojování. Mezi další zajištěné věci a předměty patřila i dvě motorová vozidla a předměty ze specializovaného obchodu zaměřeného pro  pěstování.

     V souvislosti s tímto případem bylo zadrženo celkem 11 osob, z toho dvě v současné době čelí trestnímu stíhání. První obviněný 40letý muž se měl dopustit přečinů šíření toxikománie a nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu. Druhý 41letý muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu. Ostatní podezřelé osoby byly po provedených úkonech v trestním řízení propuštěny ze zadržení na svobodu. Na obě obviněné osoby kriminalisté podali podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, který byl ze strany soudce akceptován.

     Není vyloučeno, že po výsledcích soudních expertíz bude rozšířeno trestní stíhání i na další osoby, které se podílely na této nelegálně prováděné činnosti.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 13.12.2018 06:16



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka