Policisté o Dušičkách ohlídají hřbitovy

Začátek listopadu je každoročně spjat s časem dušiček.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nejen druhého listopadu, na den Památky zesnulých, ale i dny před a po tomto svátku lidé ve větší míře navštěvují místa posledního odpočinku zesnulých, aby zde uctili jejich památku. Policisté nabádají občany, aby byli obezřetní a měli své věci pod dohledem. 

Blíží se den tradiční svátek – Památka zesnulých a s tím jsou spojené nemalé počty návštěvníků hřbitovů, kteří v tyto dny nejvíce vzpomínají na své blízké, jež tu nejsou s námi. V souvislosti s tímto svátkem očekáváme zvýšený provoz na silnicích. Policisté se zaměří zejména na místa, kde se dá větší provoz předpokládat. Zvýšená hustota provozu vozidel vyžaduje více pozornosti, soustředěnosti a ohleduplnosti a zvyšuje se nebezpečí vzniku dopravních nehod. Příčinou může být nejen začínající zimní počasí, ale i tak zvaní víkendoví řidiči. Z tohoto důvodu bude na silnicích našeho krajského města ze strany policie zvýšen dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, kdy hlídky v případě potřeby budou na rizikových místech dopravu usměrňovat.

Policisté vyrazí  i na hřbitovy a do jejich bezprostředního okolí. Zde budou dohlížet nad samotnými pietními místy a vozy zde zaparkovanými.Pro některé je bohužel tento svátek impulsem k možnosti krádeže, proto policisté upozorňují všechny občany, aby si jako návštěvníci hřbitovů své hroby hlídali a řidiče, aby si řádně zabezpečili svůj vůz proti nenechavcům.

Policie proto nabádá řidiče, aby v této době dbali zvýšené opatrnosti na svých cestách, a návštěvníky hřbitovů, aby nenechávali ve svých vozech žádné cennosti, kabelky, tašky nebo oblečení, ale aby i při samotné úpravě hrobů byli na své věci ostražití a nenechávali je bez dozoru.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.11.2018 08:20



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka