Policisté rozdávali pokuty za rychlost

Druhý ročník celoevropského projektu tzv. Speed marathon proběhl ve středu i na území Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Lidé si mohli, stejně tak jako v minulém roce, prostřednictvím internetového portálu označit místa, kde si přejí, aby policisté měřili rychlost jízdy motorových vozidel.  Z vytipovaných míst následně dopravní policisté vybrali ta, která byla nejčastěji označena, přičemž však museli také zohlednit tu skutečnost, aby na konkrétním místě bylo možné kontroly s ohledem na bezpečnost silničního provozu provádět.  Do této akce se zapojilo v Plzeňském kraji na několik desítek policistů z řad služby dopravní policie, kteří kontrolovali řidiče zejména ze služebních vozidel policie v civilním provedení. Občané si v Plzeňském kraji přáli měření rychlosti jízdy zejména v Plzni, s velkým počtem hlasů následovaly křižovatky na průtahu Třemošnou na severním Plzeňsku a na jižním Plzeňsku Útušice. Na Domažlicku byla nejvíce hlasy občanů označena obec Klenčí pod Čerchovem.  Na Tachovsku si občané přáli měření rychlosti v obci Chodová Planá, na Klatovsku byla nejvíce tipována obec Dehtín, na Rokycansku pak ulice Pražská přímo v obci Rokycany.

V Plzeňském kraji se této akce zúčastnilo celkem šest desítek dopravních policistů, kteří měřili rychlost jízdy motorových vozidel na několika stanovištích našeho regionu. Při akci zkontrolovali policisté 493 vozidel a zjistili 238 dopravních přestupků. V příkazním řízení byly uloženy 229 řidičům pokuty v celkové výši 134 900 korun, zbývajících 9 přestupků bylo oznámeno k projednání na příslušný správní orgán. Konkrétně překročení předepsané rychlosti jízdy se dopustilo hned 178 řidičů motorových vozidel, 170 z nich pak za tento dopravní přestupek zaplatilo v příkazním řízení pokuty ve výši 106 500 korun, zbývajících 8 přestupků budou řešit příslušné správní orgány. V 11 případech policisté zjistili, že osádka vozidla nepoužila bezpečnostní pás, 9 vozidel nemělo vyhovující technický stav a 7 motoristů vjelo na dálnici bez dálniční známky.

Dopravní policisté se i v budoucnu zaměření při dopravně bezpečnostních akcích v Plzeňském kraji na kontrolu dodržování stanovené rychlosti. Při této akci více než polovina kontrolovaných řidičů překročila rychlost, což je alarmující. Chceme, aby Plzeňský kraj byl bezpečný kraj, a aby se občané nemuseli na silnicích obávat o své zdraví či o zdraví svých nejbližších.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.04.2019 07:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka