Policisté si o Velikonocích posvítí na řidiče

O velikonočních svátcích připravuje policie na území našeho kraje řadu dopravně bezpečnostních a dopravně preventivních akcí.

Cílená propagace v Plzni

"V souvislosti s velikonočními svátky, kdy předpokládáme vyšší hustotu silničního provozu, jsme na celém území Plzeňského kraje připravili řadu dopravně bezpečnostních a dopravně preventivních akcí, které by měly přispět k ovlivnění nekázně účastníků silničního provozu a zároveň přispět ke snížení počtu dopravních nehod," říká policejní mluvčí Pavla Burešová.

Na vytipovaných místech, kde strážci zákona předpokládají vyšší intenzitu silničního provozu, budou dohlížet a kontrolovat dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Dopravní policisté se při těchto akcích zaměří zejména na dodržování předepsaných rychlostních limitů, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a dětských autosedaček při přepravě dětí, telefonování za jízdy a další ustanovení, která řidičům ze zákona vyplývají. Na komunikacích tak řidiči v těchto dnech mohou potkat více policejních hlídek, které budou mimo jiné realizovat i celou řadu dopravně preventivních činností.

 Jednou z akcí, která na území Plzeňského kraje v tomto období proběhne, je již známý celorepublikový projekt „Řídím, piju nealko pivo“. Ten má řidiče motorových vozidel upozornit na rizika spojená s konzumací alkoholu v silničním provozu. Na vybraných stanovištích budou společně s našimi dopravními policisty i promotéři z Českého svazu pivovarů a sladoven a BESIPu, kteří budou zkontrolovaným řidičům, u nichž nebude zjištěno žádné protiprávní jednání, předávat různé propagační předměty – jednorázové alkohol testery, nealkoholické pivo apod. "Při preventivních aktivitách se o těchto Velikonocích také zaměříme na poutání osádky ve vozidle a užívání autosedaček při cestování s dětmi. V tomto případě budeme dětem rozdávat vzdělávací letáčky, které budou děti, a jejich rodiče, upozorňovat na nutnost používání dětských zádržných systémů," dodává Burešová.

Závěrem mluvčí přidává několik preventivních rad - jezděte opatrně, zbytečně neriskujte, buďte ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu, počítejte i s tím, že se na silnicích budou ve větší míře pohybovat i motocyklisté a cyklisté. Jednoduše řečeno – pamatujte na sebe i své blízké a neohrožujte ani ostatní účastníky silničního provozu.

"Přejeme Vám krásné prožití velikonočních svátků, a pokud se již vydáte na cesty, ať se obejdete bez dopravních komplikací. Pokud ale budete naši pomoc potřebovat, neváhejte se na nás obrátit," uzavírá policistka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka