Policisté upozorňují návštěvníky pouti v Klatovech: Pozor na kapsáře a dopravní omezení

Upozornění pro návštěvníky akcí, výstav i folklorního festivalu. Řidiči respektujte dopravní omezení ve městě. V zaparkovaných vozidlech nezanechávejte cenné věci a pozor na kapsáře.

Cílená propagace v Plzni

O tomto víkendu v Klatovech probíhá několik akcí v rámci konání tradiční poutě. Mnoho občanů navštěvuje město a projevují zájem se o různé výstavy i hudební vystoupení, stranou nezůstává ani staročeský trh a zejména pro děti jsou připraveny pouťové atrakce. Současně probíhá mezinárodní folklorní festival.

Policisté chtějí upozornit návštěvníky, aby byli obezřetní a svou neopatrností nevytvářeli podmínky k páchání trestné činnosti.

DOPORUČENÍ POLICIE ČR:

KRÁDEŽE AUTOMOBILŮ A VĚCÍ Z VOZIDEL                           

Než opustíte vozidlo:

doklady neponechávejte ve vozidle
 nenechávejte uvnitř na viditelných místech cenné věci
před odchodem zkontrolujte uzamčení
pečlivě se starejte o klíče od auta
překontrolujte funkčnost centrálního zamykání.
Pokud zjistíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo už do nějakého vozidla vnikla, volejte okamžitě  Policii ČR linku tísňového volání číslo 158.

 KAPSÁŘI - využívají chvilkové nepozornosti občanů a odcizují těmto věci, které mají při sobě, dodržujte následující rady:

doklady a peníze oddělujte zvlášť                                                                                               
peníze a platební karty ukládejte do vnitřních kapes obleku
nenoste peněženku či doklady v zadní kapse u kalhot
kabelku nebo tašku nosit těsně u těla
peníze, doklady či jiné cennosti nedávejte do batohu na zádech, kam nevidíte.
Věnujte pozornost bezprostřednímu okolí a mějte své věci stále pod kontrolou.

Když se stanete obětí kapsáře nebo pokud došlo ke vloupání do vozidla, neprodleně zamezte zneužití odcizených osobních dokladů a oznamte ztrátu příslušným úřadům nebo na Policii ČR. Při krádeži platební karty  proveďte ihned blokaci v příslušném peněžním ústavu, aby nemohl pachatel vybírat finanční prostředky prostřednictvím odcizené karty.

Ochrana osobního majetku je věcí každého z Vás - dodržujte uvedené rady Policie ČR.

Ve městě budou probíhat i různá omezení v silniční dopravě. Ve středu města bude uzavřena část náměstí a Plánická ulice, jejíž přilehlé ulice budou neprůjezdné a jsou připraveny objízdné trasy. Z uvedených důvodů řidiči respektujte dopravní značení a buďte ohleduplní i k chodcům, kterých bude v celém městě větší počet než v jiných dnech.

Při zvýšeném výkonu služby budou policisté ve spolupráci s městskými strážníky dohlížet na veřejný pořádek a na bezpečnost i plynulost silničního provozu.

 



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka