Policisté v kraji rozdali řidičům pokuty za desetitisíce

V Plzeňském kraji proběhla v pátek a v sobotu (13. a 14. prosince 2019) jedna z dalších dopravně bezpečnostních akcí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Byla zaměřena na kontrolu přítomnosti alkoholu či omamných a psychotropních látek u řidičů motorových vozidel.   Do kontrol, které probíhaly na celém území našeho kraje, bylo nasazeno téměř 180 policistů ze služby dopravní a pořádkové policie. Ti v jejím průběhu zkontrolovali 1 040 motorových vozidel a zjistili 106 dopravních přestupků. Celkem u šesti řidičů byla na základě provedených dechových zkoušek zjištěna pozitivní hodnota alkoholu, ve třech případech v rovině přestupkového jednání a ve třech případech v rovině trestného činu. Přítomnost užití drog detekovaly přístroje ve dvou případech. Nejčastějším zjištěným dopravním přestupkem byl v rámci této kontroly zjištěn nevyhovující technický stav motorových vozidel (23 případů), následovalo nepoužití bezpečnostních pásů a porušení předepsaných rychlostních limitů.

V příkazním řízení vyřešili policisté na místě celkem 89 dopravních přestupků, za které uložili řidičům pokuty v celkové výši 29 800 korun. Zbývajících 17 dopravních přestupků následně policisté oznámili na příslušné správní orgány.

Jezděte opatrně a pamatujte, že alkohol ani jiné ze zákona zakázané látky do silničního provozu nepatří. Na bezpečnost a plynulost silničního provozu budou v celém Plzeňském kraji i nadále dohlížet policisté.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka