Policisté v souvislosti se zápasem se Spartou řešili jediný incident

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s nedělním fotbalovým utkáním mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a AC Sparta Praha, které proběhlo v Doosan Aréně v Plzni a které bylo vyhodnoceno jako vysoce rizikové, bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku.

Cílená propagace v Plzni

  Na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu dohlíželi policisté pořádkové jednotky, bezpečnost a plynulost silničního provozu zajišťovaly hlídky dopravní policie. Do policejního opatření byli nasazeni i členové antikonfliktního týmu a kolegové z oddělení služební kynologie se služebními psy a z oddělení služební hipologie Praha. 
  Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení policisté průběžně shromažďovali a vyhodnocovali aktuální informace  pomocí mobilního monitorovacího centra. Situace a chování nejen fanoušků obou týmů bylo monitorováno jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, v centru města ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů byly samozřejmě i všechny příjezdové cesty do Plzně.
     "Ačkoli tato sportovní událost byla vyhodnocena jako vysoce riziková, během celého bezpečnostního opatření jsme řešili pouze jedno jediné protiprávní jednání. Zhruba ve tři čtvrtě na šest večer jeden z fanoušků hostujícího týmu při vstupu na stadion nejdříve slovně velmi vulgárně napadl jednoho z pracovníků ostrahy. Slovní rozepře zakrátko přerostla ve fyzický útok.  Incident se obešel bez zranění. Jednání podezřelého bylo kvalifikováno jako přečiny násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a výtržnictví, pro které mu v pondělí bylo sděleno podezření," říká policejní mluvčí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka