Poraněná labuť z Plzeňska přišla o křídlo, ledňáček ho měl zlomené

Další poraněné labutě ošetřovali ve své stanici plzeňští zvířecí záchranáři. Putovaly (21.1. 2016) po strouze a souši šest kilometrů až došly do Hluboké u Žihle /PS/ k panu Drebotovi , ten je pozval dál do dvora a zavolal na stanici s tím, že jedna z nich má zlomené křídlo.

Cílená propagace v Plzni

"Jednalo se o dvě loňská mláďata labutě velké, která šla ze zamrzlého rybníku hledat novou vodní plochu. Ta s poraněným křídlem
jinak než pěšky jít nemohla, ta druhá sice poletovala, ale scházelo jí také pár letek na křídle a tak žádná sláva," popisuje šéf zvířecích záchranářů Karel Makoň.

Obě dvě labutě skončily v Plzni na stanici ve voliéře s další mladou labutí z Lužan /PJ/ a po amputaci konce zdeformovaného křídla té nelétavé, byly pak všechny okroužkovány vypuštěny na řeku Berounku na Doubravce.

Dalším klientem stanice byl v těchto dnech ledňáček říční, nalezený (24.1.2016) u skleněné budovy v Macháčkově ulici v Plzni Skvrňanech. Co hledal ledňáček tak hluboko v sídlišti a daleko od vody, je trochu záhada, ale to, že byl nalezen přímo u skleněné plochy se zlomeným křídlem, je jasné. "Na fotografii je pan Jansa se synem, který nám ledňáčka do stanice přivezl. Děkujeme," dodává Makoň.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka