Porsche na 89. ročníku autosalonu v Ženevě představuje tři nové sportovní modely

Hlavní hvězdou je nová 911 Cabriolet!

Cílená propagace v Plzni

Porsche na 89. ročníku autosalonu v Ženevě představuje tři nové sportovní modely

Hlavní hvězdou je nová 911 Cabriolet. Porsche kromě 911 Cabriolet s motorem vzadu před publikem v Ženevě odhaluje také 718 T, stroj pro řidiče s motorem o výkonu 300 koní uloženým mezi nápravami, nabízený v provedení Boxster a Cayman. Tento trojlístek debutantů doplňuje Macan S, s novým přeplňovaným motorem V6 vpředu, co by nejprodávanější vůz celé modelové řady.

Před čtyřmi měsíci Porsche představilo v Los Angeles novou 911 Coupé a osmá generace tohoto nadčasového sportovního vozu je mnohem výkonnější, rychlejší a digitálnější než kdy předtím. Nyní je na řadě Cabriolet, varianta 911 s otevřenou střechou. Verze S je vybavena motorem se dvěma turbodmychadly o výkonu 331 kW a dosahuje maximální rychlosti přes 300 km/h. Řidiči si mohou vychutnat novou osmistupňovou dvouspojkovou převodovku a s režimem Porsche Wet ještě bezpečnější ovládatelnost na mokrých silnicích.

Nová 911 Cabriolet je nejnovější přírůstek v dlouhé řadě modelů Porsche s otevřenou střechou, která zahrnuje úplně první vůz automobilky. Tento styl karoserie se v rodině 911 poprvé objevil před více než 30 lety a dodnes symbolizuje mimořádně silné zážitky z jízdy. 

Nová 718 T – koncentrovaná jízdní dynamika

Porsche na autosalonu v Ženevě představuje druhý nový vůz, 718 T. Nová varianta Touring Boxsteru and Caymanu kombinuje silný přeplňovaný čtyřválcový boxer o výkonu 220 kW s vysoce sofistikovanými dynamickými prvky, jako je paket Sport Chrono a sportovní, o 20 mm snížený podvozek PASM. Tento vůz je dále v základu vybaven aktivními silentbloky uložení motoru (PADM) a vektorováním točivého momentu Porsche s mechanickým samosvorným diferenciálem – tyto prvky jsou u dvoulitrového boxeru nabízeny vůbec poprvé. 

Nový Macan S – výkonnější, s novým designem a dokonale propojený

V Ženevě je poprvé veřejnosti představen i nový Macan S. Porsche Macan zcela zmodernizovalo z hlediska designu, komfortu, konektivity a jízdní dynamiky. Charakteristická DNA designu Porsche je patrná na trojrozměrném LED světelném panelu na zadní části tohoto kompaktního SUV. LED technologie bude v budoucnosti standardní také pro světlomety. Mezi nejnápadnější nové prvky interiéru patří dotyková obrazovka nového systému Porsche Communication Management (PCM) s úhlopříčkou 10,9“, nově umístěné a navržené výdechy ventilace a příplatkový sportovní volant GT známý z 911. Systém PCM poskytuje přístup k novým digitálním funkcím, jako je inteligentní hlasové ovládání a standardní online navigace. Nabídka komfortních funkcí je rozšířena o systém Traffic Jam Assist, ionizátor zlepšující kvalitu vzduchu ve voze a vyhřívané čelní okno. Macan S je poháněn novým třílitrovým motorem V6 s dvoukomorovým turbodmychadlem. Motor poskytuje výkon 260 kW. Sedmistupňová dvouspojková převodovka (PDK) a systém pohonu všech kol Porsche Traction Management (PTM) jsou dokonalými doplňky nových motorů.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Porsche ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 06.03.2019 08:32



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka