Poslední úterní den kampaně Do práce na kole nabídne snídani pro cyklisty

Celorepubliková soutěžní kampaň DO PRÁCE NA KOLE, která probíhali v květnu i v Plzni se pomalu blíží ke konci. Soutěžící jezdí ještě poslední dva dny.

Jarní servisní akce AUTO CB

Do teď 515 soutěžících ze 142 firem a institucí uskutečnilo společně přes 12 tisíc jízd do práce na kole či koloběžce, při nich najezdili téměř 84 tisíc kilometrů. Cílem kampaně je ulevit obcím přetíženým automobilovou dopravou a přivést co nejvíce lidí k šetrnějším způsobům přepravy. Soutěží se ve třech kategoriích – výkonnost, pravidelnost a kreativita. Firmy soutěží o nejlepšího cyklozaměstnavatele. Celorepublikovou kampaň organizuje spolek Auto*Mat. V Plzni ji koordinuje iniciativa Plzeň na kole a SK ASK ČR Klub cestovatelů Plzeň s podporou Nadačního fondu Zelený poklad, který věnoval do soutěže hlavní ceny. 

U příležitosti zakončení kampaně chystají organizátoři SNÍDANI PRO CYKLISTY (A KOLOBĚŽKÁŘE). Uskuteční se v úterý 31. května od 6.30 do 9 hodin u Papírenské lávky v Plzni na straně, kde stojí Papírna. Projíždějící cyklisté se budou moci drobně občerstvit u stánku, který tu bude stát - káva, čaj a domácí dobroty. Zároveň se budou moci podělit o své postřehy týkající se městské cyklistiky v Plzni i kampaně DO PRÁCE NA KOLE.

Vyhlášení výsledků soutěžní kampaně DO PRÁCE NA KOLE proběhne v úterý 14. června v DEPO2015 (Presslova 14) při závěrečné cyklopárty, která bude probíhat od 18 do 21 hodin. Již však mezi 17-18 hodinou si cyklisté mohou přijít opravit a poštelovat svá kola na veřejnou cyklodílnu, která se bude konat na stejném místě. Od 18 hodin začne hlavní program - vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií soutěže a živá hudba – zahrají Cold Meat Party (alternative rock) a Mařenka & Chi. Od 20 h bude probíhat jedinečné vystoupení Tanec Praha - Still House / Dan Canham (UK): Of Riders & Runnin. Celá akce je zdarma a je otevřena všem zájemcům, tzn. i těm, kteří se přímo kampaně DO PRÁCE NA KOLE neúčastnili.

V sobotu 28. května si mohli soutěžící dojet na Městskou plovárnu Plzeň pro své KAFE NA TRIKO. Každý, kdo tam dorazil v letošním triku kampaně, dostal pro sebe kafe zdarma. Podrobné informace o soutěži v Plzni, o partnerech soutěže i výhrách najdou zájemci na www.dopracenakole.cz/locations/plzen. Ceny pro vítěze postupně přibývají. Vyhrát je možné poukazy na cyklovybavení v hodnotě několika tisíc korun, poukazy na cykloservis, bikesharing KolemPlzne.cz, na vstup do únikové místnosti nebo na osobní koučink. Lákadlem může být i originální pivo Raven nebo neviditelná helma, která funguje jako airbag pro cyklisty. 

Motto kampaně „Je tisíc důvodu, proč jezdit Do práce na kole” upozorňuje na pozitivní dopady každodenního pohybu na lidské zdraví, kondici, ale i životní styl a město jako celek. V celé ČR se letos do kampaně zapojuje třicítka měst. Vloni jezdilo ve 24 městech celkem 7 280 soutěžících z 1 156 firem a institucí a dohromady najeli 1,5 miliónu „bezemisních” kilometrů. V Plzni vloni 245 soutěžících najezdilo 40 297 km během 5 308 jízd. Nejzdatnější soutěžící ujela za květen 886 km. 

"Rádi jsme v Plzni podpořili kampaň Do práce na kole, která podporuje šetrné formy přepravy, a věnovali hlavní ceny do soutěže. Líbí se nám, že se iniciativa Plzeň na kole dlouhodobě věnuje rozvoji městské cyklistiky v našem městě,“ řekla ke kampani Lucie Davídková, předsedkyně správní rady Nadačního fondu Zelený poklad.

V Plzni kampaň organizují iniciativa Plzeň na kole (www.plzennakole.cz) a SK ASK ČR Klub cestovatelů Plzeň (www.klubcestovatelu.com) za podpory Nadačního fondu Zelený poklad (www.zelenypoklad.org). 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.05.2016 14:08



5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka