Postup do Evropské ligy by byl obrovský úspěch, říká před Římem Vrba

Poslední zápas v letošní Lize mistrů je tady! Už ve středu od 18:55 se v plzeňské Doosan Areně představí AS Řím a viktoriánům půjde o postup do jarní fáze Evropské ligy.

Cílená propagace v Plzni

Velikost duelu si moc dobře uvědomují i záložník Patrik Hrošovský společně s trenérem Pavlem Vrbou.

„Zápasy v evropských pohárech jsou určitě něco jiného než v lize. Minulý rok se nám to povedlo, že jsme hráli i v druhé půlce sezony v Evropské lize. Ta jarní část je pak pestřejší,“ říká slovenský středopolař. „Máme před sebou poslední utkání ve skupině a chceme ho odehrát důstojně, tak jak se nám to zatím v minulosti dařilo,“ doplňuje plzeňský kouč.

Viktoriánům se úvodní souboj s římskými vlky nepovedl, z italské metropole odjížděli s výsledkem 0:5. „Budeme muset všechno zlepšit. U nich jsme vysoko prohráli a ani jsme se nedostávali do šancí. Teď ale hrajeme doma a já doufám, že to bude vypadat jinak,“ přeje si Hrošovský.

Západočeši mají před posledním zápasem ve skupině stejně bodů jako CSKA Moskva, které hraje na hřišti Realu Madrid. Červenomodří však mají výhodu díky lepším vzájemným zápasům. „Pravděpodobně budou informace o výsledku v Madridu prosakovat, takže se to nejspíš dozvíme, ale pro mě bude určitě důležitější to utkání tady,“ nespekuluje Vrba.

Již zítra večer se dozvíme, zdali se opět po roce bude hrát v plzeňské Doosan Areně jarní část EL. Stačit jim bude získat stejně bodů jako ruský velkoklub. „Pokud bychom postoupili do Evropské ligy popáté za posledních osm let, byl by to obrovský úspěch plzeňského fotbalu,“ uzavírá pětapadesátiletý kouč.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka