Pracovníky v sociálních službách ocenil hejtman

Za vynikající práci v úterý na krajském úřadě poděkovali hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a jeho náměstek Zdeněk Honz vybraným pracovníkům v sociálních službách organizací zřizovaných Plzeňským krajem.

Cílená propagace v Plzni

Ocenění v podobě pamětní medaile, děkovného listu a drobný dar si převzalo celkem 24 pracovníků z oblasti sociálních služeb a jeden ředitel zařízení.

„Práce v oblasti sociálních služeb je velmi náročná, a to jak fyzicky tak i po psychické stránce. Lidé si často neumějí představit, co péče o klienty domovů obnáší, jak náročná je práce v přímé péči, ale i zázemí a administrativě. Proto jsem velmi rád, že alespoň touto cestou můžeme  symbolicky poděkovat právě těmto lidem,“ uvedl hejtman Josef Bernard.
Všichni ocenění jsou zaměstnanci příspěvkových organizací Plzeňského kraje v oblasti sociálních služeb. Plzeňský kraj zřizuje celkem 12 organizací v oblasti sociálních služeb.

Všechny navržené pracovnice a pracovníci byli navrženi ředitelem nebo kolektivem zaměstnanců v dané organizaci. Jsou ceněni pro svůj chápavý a lidský přístup, obětavost, individuální přístup ke klientům, pracovitost, spolehlivost a svou velikou profesionalitu, odbornost ve své funkci.

OCENĚNÍ ZAMĚSTNANCI
Domov pro osoby se zdravotním postižením Bystřice nad Úhlavou

Paní Jana Matulová nastoupila do domova v roce 2007 jako vychovatelka. Již od počátku má citlivý přístup k uživatelům služeb, je velmi empatická a obětavá. Od roku 2014 je vedoucí sociálně – aktivizačního úseku. Spolehlivě řídí kolektiv 27 zaměstnanců v přímé péči, zodpovídá za práci aktivizačních pracovníků. Pro každého má slůvko povzbuzení, je vstřícná a přátelská.
Paní Hana Svejkovská pracuje v domově od roku 2004, zastávala kumulovanou funkci vrátné, pokladní domova, technika BZOP a PO, zástupce mzdové účetní. Od října 2017 je mzdová účetní a personalistka. Ke své práci přistupuje velmi zodpovědně, je pečlivá a ochotná vždy pomoci. Svou vstřícností pomoci je mezi zaměstnanci domova oblíbená.
Centrum sociálních služeb Domažlice
Paní Libuše Vašeková pracuje v domově od roku 1999 jako všeobecná sestra. Je vstřícná, komunikativní, empatická. Vždy se snaží být nápomocná potřebným. Je pracovitá, spolehlivá, přátelská, vyjde ostatním vstříc i při mimopracovních problémech.   Získala si srdce nejen klientů, ale i  kolektivu zaměstnanců. Do zařízení přináší milé slovo, úsměv a dobrou náladu.
Paní Marcela Mokrá pracuje v Domově od roku 2011. Je pečlivá, spolehlivá a pracovitá. Své úkoly plní zodpovědně, a to i nad rámec svých povinností. Svým přístupem ochotou a pozitivní energií si dokáže získat velkou důvěru  klientů i spolupracovníků.

Domov pro osoby se zdravotním postižením Horní Bříza
Pan Zdeněk Tuka
je zaměstnán v domově již 12 let jako vedoucí kuchyně. Svým svědomitým přístupem a organizací práce vybudoval kolektiv zaměstnanců, jejichž prvořadým úkolem je spokojený strávník z řad uživatelů sociální služby i zaměstnanců. Vždy se snaží vyjít vstříc potřebám i přáním ostatních s ohledem na možnosti organizace a zásady zdravého stravování.
Paní Gabriela Růžičková
pracuje v sociálním úseku domova již 10 let. Její pracovní výsledky jsou dlouhodobě stabilní a výborné. Je ochotná, flexibilní, kamarádská a empatická ke klientům i ostatním zaměstnancům. Je vždy připravena pomoci, efektivně plní zadané úkoly. Do práce kolektivu vnáší novou inspiraci a poznatky. Její celkové jednání a chování vede k soudržnosti týmu.

Domov seniorů Kdyně
Paní Martina Schneiderová, DiS., pracuje v Domě seniorů Kdyně od roku 2004 jako zdravotní sestra, od roku 2005 jako zástup vedoucích sester a terapie.
Má výborný přístup k obyvatelům Domova, a to jak lidský, tak profesní. V posledních dvou letech se aktivně podílí na práci paliativního týmu v Domově, je nositelem myšlenky co nejvíce podporovat paliativní péči nejen v domově, ale celkově v sociálních službách. Vzdělává se i samostudiem a dokáže dát podporu rodinám obyvatelů v terminálním stádiu. Zároveň dokáže být aktivní podporou i pro svoje kolegyně. Paní Schneiderová má sociální cítění a srdce na správném místě. Je to oblíbená sestřička i kolegyně.

Dům sociální péče Kralovice
Pan Pavel Kos absolvoval obor sociální péče na  Střední škole v Kralovicích a pracuje v domově dva roky na pozici pracovník v sociálních službách pro přímou obslužnou péči. Pracuje svědomitě i nad rámec svých povinností, klientům věnuje mimořádnou péči, aktivně spolupracuje v týmu a v době volna se ochotně účastní akcí zařízení. Kdykoli je ochoten pomoci.

Domov sociálních služeb Liblín
Paní  Jiřina Petříková pracuje v domově od roku 1980, tedy 38 let, jako kuchařka. Svoji práci bere jako poslání, úkoly plní zodpovědně a samostatně. Je pracovitá, spolehlivá, nekonfliktní a přátelská. Celý svůj aktivní život dělí mezi svoji oblíbenou práci a rodinu.
Pan Petr Vondrák pracuje v domově od roku 2014 jako pracovník sociálního úseku – výchovná nepedagogická činnost. V letech 1999 – 2000 vykonával v domově náhradní vojenskou službu a po 14 letech se vrátil zpět. Je velmi zodpovědný a pracovitý. Hlavní náplní jeho práce je údržba venkovních prostor domova v rámci pracovní terapie s uživateli domova. Jeho překrásně udržovaná zahrádka je chloubou celého zařízení.

Domov pro osoby se zdravotním postižením Milíře
Pan Stanislav Kolda, je vedoucím provozního oddělení. V domově pracuje již téměř 20 let. Po celou dobu zabezpečuje technické a provozní záležitosti zařízení, zejména se vzorně stará o vozový park. Je velmi pracovitý, dokáže si se vším poradit. Svou práci vykonává svědomitě a zodpovědně. Nejlépe si odpočine při řízení vozidla.

Domov Harmonie, centrum sociálních služeb Mirošov
Paní Šárka Dobiášová pracuje v domově jako pracovník v sociálních službách – na úseku přímé obslužné péče od roku 1998. Je svědomitá, spolehlivá, empatická, ochotná vždy zastoupit své kolegyně i na jiných odděleních. Poctivě se vzdělává a o nové poznatky se ochotně dělí s kolegyněmi. Vždy se pečlivě věnuje nově příchozím pracovníkům oddělení. K uživatelům přistupuje individuálně, v praxi realizuje získané poznatky a věnuje se také poctivě aktivizačním činnostem na svém oddělení.

Paní Jana Strobachová, pracuje v domově jako účetní od května 2012.  Její hlavní pracovní náplní je vedení salda dodavatelů a evidence majetku, které patří k nejnáročnějším složkám účetní agendy v Domově. Je spolehlivá, aktivně udržuje svoji odbornost, k řešení úkolů vždy přistupuje aktivně, samostatně spolehlivě.  V kolektivu je vysoce oblíbená pro svoji obětavost a smysl pro humor.
Paní Vladimíra Šmolíková, pracuje v Domově od roku 1992 na pozici kuchařka. Má mnoholeté pracovní zkušenosti. Neustále se vzdělává v oblasti gastronomie. Do praxe ochotně zavádí nové pracovní postupy a metody. Práci si dovede dobře zorganizovat. Od roku 2016 je pověřena zástupem vedoucí stravovacího oddělení. Je velmi přístupná ke stravovacím návykům uživatelů Domova. V kolektivu je oblíbená a její práce je metodická.

Centrum sociální služeb Stod
Pan Vladimír Martinovský v domově od roku 2001, v současnosti pracuje jako pracovník v sociálních službách ve službě DOZP v domácnostech Holýšov. Je spolehlivý, obětavý, klientům vždy k dispozici. Významnou mírou se také podílí na zabezpečování a realizaci sportovních aktivit klientů Centra.
Pan Jiří Tichý v domově pracuje od roku 2006 jako pracovník v sociálních službách ve službě chráněné bydlení. Svým empatickým přístupem, laskavostí a nadhledem přispívá k rozvoji kompetencí klientů v chráněném bydlení.
Paní Jaroslava Jindřichová pracuje v CSS Stod od roku 1990 jako pracovník v sociálních službách se zaměřením na pracovní rehabilitaci. Je dobrou duší výtvarných a keramických dílen centra. Je optimistická, veselá a plná energie. Podílí se na zabezpečování výstav a prodejních akcí výrobků klientů CSS Stod.

Centrum sociálních služeb Tachov
Pan Petr Thűrmer, pracuje v domově v Kurojedech od roku 2007. Pracoval jako řidič, topič, údržbář a poté jako pracovník v sociálních službách. Je velice ochotný a vstřícný. U klientů a ostatních zaměstnanců je velmi oblíbený. Jeho silnou stránkou jsou výborné organizační schopnosti, spolehlivost a zajištění kvalitní péče o klienty. Aktivně se podílí na přípravě a průběhu kulturních akcí v domově. Je slušný, empatický, pomáhá nad rámec svých pracovních povinností. Z jeho chování je patrné, že své zaměstnání chápe jako poslání.
Pan Ludvík Vaska, pracuje v domově Panorama jako údržbář. Je spolehlivý, svědomitý a velmi ochotný s pozitivním přístupem k práci. Aktivně se zapojuje při různých společenských akcích. Má vlídný přístup ke kolegům a klientům domova. Je vždy připravený pomoci.
Paní Kozáková Ivana pracuje jako všeobecná sestra v Domově Panenská od jeho uvedení do provozu v roce 1998. Je spolehlivá, pracovitá, ochotná, umí naslouchat. Díky tomu se stala důvěrnicí pro mnohé klienty, kteří se jí svěřují. Přichází často s nápady k různým vylepšením, je ochotná vždy pomoci a to pokaždé s úsměvem. Je neodmyslitelnou součástí pracovního týmu.

Domov pro seniory Vlčice
Paní Jana Žežulková patří mezi první zaměstnance Domova. Nastoupila v roce 1994 jako zdravotní sestra. Je spolehlivá a loajální k  zařízení. Svoji práci vykonává svědomitě, ve vztahu ke klientům se chová vlídně a empaticky, proto je oblíbená nejen u klientů, ale i spolupracovníků. Svoje zkušenosti ochotně předává služebně mladším kolegyním, tím se podílí na bezproblémovém chodu zdravotního úseku a přímé obslužné péče.
Paní Hana Štepanová také patří mezi dlouholeté zaměstnance Domova, pracuje zde již 24 let. Je třeba ocenit její profesionální jednání, empatii a kolegialitu. U klientů je oblíbená pro svoji laskavost, svědomitost a trpělivost. Patří mezi kolegyně, na které se Domov může kdykoliv spolehnout, podílí se na bezproblémovém chodu zdravotního úseku a přímé obslužné péče.

Domov klidného stáří v Žinkovech
Paní Milena Míčková, pracuje v Domově od roku 2014 jako pracovník v sociálních službách na pozici vedoucí směny přímé obslužné péče. Má vstřícný a empatický přístup ke klientům, velmi dobře si plní svoje pracovní povinnosti. Motivuje ostatní vlastním příkladem, je týmový hráč. Podporuje nové projekty s cílem zkvalitnění péče o klienty, má zájem o odborný růst a další profesní vzdělávání.

Paní Andrea Loudová, pracuje v Domově od roku 2011 ve stravovacím úseku. Nejdříve pracovala jako pomocná kuchařka, v současné době je vedoucí kuchařka, zástupce šéfa kuchyně. Má velký zájem o nové trendy vaření, zajímá se o různé typy diet a úpravu stravy pro seniory. Je ochotná, obětavá a svým kolegům je připravená vždy pomoci. Má zajímavý koníček. Ve volném čase se věnuje závodům na traktoru domácí výroby a své rodině.

DOZP Milíře, příspěvkové organizace Plzeňského kraje
ŘEDITEL:
Pan Karel Račák, pracuje v sociálních službách od roku 1992. Po šesti letech se stal ředitelem organizace DOZP Milíře. Má velmi dobré řídící a organizační schopnosti. Při jednání je zásadový, má zájem nejen na udržení standardů domova, ale i na jejich dalším rozvoji.
Svůj tým zaměstnanců neustále motivuje k lepší péči o klienty. Čistota a pořádek je běžnou a nedílnou součástí každodenního chodu domova. Příspěvková organizace spolupracuje také díky němu se širokým spektrem institucí v regionu i v rámci celé České republiky. Společenské akce uskutečňované zaměstnanci a klienty mají vždy vysokou úroveň.
Pan Karel Račák oslavil před několika měsíci významné životní jubileum.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka