Právě probíhá festival experimentujícího divadla MOVE IN STATION

Kulturní prostor Moving Station uvádí další ročník festivalu současné nezávislé divadelní tvorby MOVE IN STATION, festival divadla, které to má tak trochu jinak.

Cílená propagace v Plzni

Přehlídka nabízí 6 večerů v druhé polovině dubna, konkrétně mezi 12. 4. a 30. 4. Na programu najdete výtvarně taneční inscenaci  mezinárodního týmu Jana Komárka Kabaret Velázquez, činoherní duet Sáry Arnstein a Jiřího Šimka Ufftenživot nebo literárně hudební večer Pár tahů tuší básníka Iva Hucla. Plzeň navštíví také divadelníci z ukrajinského Lvova.

„Experimentující, otevřené, neobvyklé, pohybové, přemýšlivé, náročné, nezkrotné, divadlo jako ten náš život. Takové divadlo zařazujeme každoročně do programu Move in Station,“ řekl Roman Černík, dramaturg festivalu a ředitel centra Johan.

„Festival zahájila 12. 4. předpremiérou nového představení Miss AmeriKa Miřenka Čechová. Miřenka Čechová a soubor Spitfire Company jsou pravidelným hostem Moving Station a jsme rádi, že zde můžeme nabídnout prostor pro tvorbu a prezentaci tak významné umelecké skupiny věnující se tanečnímu a experimentálnímu divadlu. Jsme tak stále v kontaktu s děním se světovou špičkou v tomto oboru,“ uvedla Eva Kraftová, produkční a koordinátorka vnějších vztahů Moving Station.

Hlavný programový týden otevře (16. 4., 20:00) plzeňská derniéra inscenace Internet věcí Jiřího Honzírka a kol., která nahlíží sociální a politická témata optikou zahraničních dělníků pracujících v místních továrnách.
Kabaret Velázquez (17. 4., 20:00) prolíná niterně laděné obrazy a jevištní situace inspirované dílem malíře Diega Velázqueze a fotografa Petera Witkina. Vystupují v něm tři výrazné performerky: specialistka na barokní tanec a choreografka Andrea Miltnerová, zakladatelka Těatru Novogo Fronta Irina Andrejeva a převážně v Argentině působící tanečnice tanga Patricie Poráková.
Keep Calm / Ufftenživot (18. 4., 20:00) čerpá z literatury, historie, kulturních stereotypů, internetu, z každodenní skutečnosti, která nás obklopuje. Jená se o mozaiku složenou z monologů, asociativního pohybu, loutkohry, videa, přednášky nebo rapu.
Pár tahů tuší (19. 4., 20:00) představí stejnojmennou knihu básníka Iva Hucla. Hosty večera budou zvukový performer Tomáš Vtípil, literární historik Vladimír Novotný, hudební publicista Pavel Klusák a hudebníci Marcel Bárta a Vojtěch Procházka.
Ukrajinský večer (30. 4., 20:00) nabídne česko-ukrajinské představení Yes or Not –  scénickou koláž o vztahu dneška a kulturních kořenů, divadlo poezie a pohybu. Autorkou je Anastsia Toros a kol. Festival ukončí koncert ukrajinské vlny Jahody.

Festival Move in Station (původně Velká inventura) pořádá organizace Johan ve své domovské scéně Moving Station, letos již potřinácté.

Vstupenky na jednotlivá představení zakoupíte v předprodeji v síti GoOut. Podrobný program najdete také na webových stránkách www.johancentrum.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 14.04.2018 12:11



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka