Prazdroj poprvé navštívilo více než 900 tisíc lidí

Pivovary Plzeňského Prazdroje v loňském roce navštívilo rekordních 909 tisíc lidí.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kromě oblíbených prohlídkových tras v Plzni, Velkých Popovicích a Nošovicích stojí za rostoucím zájmem i kulturní a zážitkové akce, které pivovary v průběhu celého roku pořádají. I letos chystají pro návštěvníky novinky.

„Nabídku našich akcí a programů každoročně rozšiřujeme a vycházíme tak vstříc zvyšujícímu se zájmu návštěvníků. I díky tomu vloni navštívilo naše pivovary celkem o dvacet tisíc lidí více než v roce předchozím,“ potvrzuje Pavla Mášková, manažerka návštěvnických služeb.  

Nejvíce návštěvníků přilákal pivovar v Plzni, a to 744 tisíc, což je historicky třetí nejlepší výsledek hned po letech 2015 a 2017. Velký zájem byl tradičně o prohlídkové trasy Pilsner Urquell a Gambrinus. Stále větší ohlas pak mají zážitkové programy v pivovaru, jako jsou školy čepování či návštěvy šalandy v historických sklepích a také kulinářské akce, například zabíjačkové hody nebo festival polévek, který Prazdroj pořádá už dvakrát ročně. Z jednotlivých akcí byl nejúspěšnější PiIsner Fest, kam zavítalo rekordních 55 tisíc lidí. Nejpočetnější skupinou byli loni opět Češi, kteří tvořili 55 % všech návštěvníků. Nejvíce zahraničních turistů, téměř 49 tisíc, přijelo z Asie, nejčastěji z Číny, Tchaj-wanu a Jižní Koreje „Za asijskými návštěvníky následují Němci, kterých jsme přivítali 34 tisíc,“ konstatuje Pavla Mášková. 

Pivovar ve Velkých Popovicích v loňském roce navštívilo bezmála 122 tisíc turistů, což je nejvíce za posledních 5 let. Druhou nepočetnější skupinu návštěvníků po Češích zde tvořili Maďaři. Nošovický Radegast pak navštívilo v loňském roce přes 43 tisíc lidí, nejvíc zahraničních turistů do něj zavítalo ze sousedního Polska. Oba pivovary u návštěvníků výrazně zabodovaly svými společenskými akcemi, největší zájem ve Velkých Popovicích byl o tradiční Den Kozla, Klobáskofest a Ladovské vepřové hody, v Nošovicích byl velkým lákadlem oblíbený Radegast den.  

V letošním roce chystá Plzeňský Prazdroj v pivovarech několik speciálních akcí. V Plzni to budou zpestřené prohlídky pivovaru Gambrinus v rámci oslav 150 let od jeho vzniku nebo výstava k 60 letům Pivovarského muzea. Středočeský pivovar připravuje akce k 145 letům od založení Velkopopovického Kozla a od jara opět nabídne možnost přijet do pivovaru speciálním výletním vlakem.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.02.2019 17:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka