Prazdroj ve Volbě sládků nabízí pivo z nové odrůdy žateckého chmele: Master Boomerang

Plzeňský Prazdroj jako první tuzemský pivovar přichází na trh s pivem z nově vyšlechtěné odrůdy žateckého chmele Boomerang.

Cílená propagace v Plzni

Exkluzívní zážitek z nefiltrovaného ležáku si mohou lidé vychutnat až do konce srpna ve více než tisícovce pivnic v celé České republice. Pod názvem Master Boomerang jej Prazdroj nabízí v rámci svého programu Volba sládků.

Boomerang je nejnovější, čtrnáctou odrůdou chmele, která byla v Česku vyšlechtěna. Řadí se mezi hořké odrůdy a je charakteristický specifickou vůní, kterou předává i ležáku, který z něj sládci Plzeňského Prazdroje uvařili. 

Zkušební várku piv z nové chmelové odrůdy mohli poprvé ochutnat loni odborníci přímo v Žatci. Letos pak naprostou většinu chmele nové odrůdy vypěstované v žatecké chmelnici Stekník pro jeho výjimečné vlastnosti koupil Plzeňský Prazdroj, aby mohl jako první přinést zákazníkům exkluzivní chuťový zážitek. 

„Nová odrůda nás zaujala hned, když jsme měli možnost poznat její základní charakteristiky a záhy padlo rozhodnutí uvařit z ní zcela nové pivo. Master Boomerang je za studena chmelený nefiltrovaný ležák, má výrazně kořenité aroma. Má krémovou pěnu, v chuti převládá příjemná sladkost s jemnou hořkostí, která ale v krku příliš neulpívá. To vše dělá z novinky velmi příjemně pitelné pivo. Věříme, že si najde cestu nejen k milovníkům tradičních piv, ale i k lidem, kteří hledají nové a zajímavé chuťové zážitky,“ říká sládková Prazdroje Lenka Straková, která za novým pivem stojí. 

V programu Volba sládků nabízí Plzeňský Prazdroj každý měsíc jeden pivní speciál, kterým obohacuje v restauracích a hospodách nabídku svých piv. Master Boomerang je i v tomto projektu výjimečný tím, že jde nejen o nové pivo, ale právě zejména díky použití nové české chmelové odrůdy. 

Seznam restaurací kde je pivo k mání nejdete na www.volbasladku.cz.

Doporučení redakce: Vykoupejte se ve Zlaté krávě v pivních lázních!

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka