Před konzervatoř míří výstava 25 let společně

Plzeňský kraj a občanské sdružení ENVIC jako svůj příspěvek k výročí 30 let od pádu železné opony společně připravili výstavu „25 LET SPOLEČNĚ.... "

Cílená propagace v Plzni

Bude pro širokou veřejnost k vidění od 11. 10. do 23. 10. 2019 před budovou Konzervatoře Plzeň (Kopeckého sady 10, Plzeň).

Desítky výměnných pobytů žáků a studentů, přeshraniční síť turistických stezek, opravy památek nebo spolupráce české a bavorské zdravotnické záchranné služby. To jsou jen některé úspěchy přeshraniční spolupráce v česko-bavorském prostoru, která je Evropskou unií podporována již 25 let. Díky této podpoře se dlouhodobě daří odbourávat bariéry v území i v česko-bavorských vztazích, které v minulosti způsobily události druhé světové války a posléze období komunistické totality a tzv. železné opony.  Od roku 1994 bylo v česko-bavorském příhraničí podpořeno více než 700 velkých a 1 700 malých projektů celkovou částkou převyšující 400 milionů eur. Tyto prostředky dlouhodobě významně pomáhají, rozvíjí partnerství mezi sousedy na obou stranách hranice a přispívají k celkovému rozvoji společného území nejen v kulturně-společenské rovině. Výstava dává možnost široké veřejnosti seznámit se s některými z úspěšně realizovaných projektů z území Plzeňského kraje.

„Hranice může být linií, která dělí i spojuje. Umožňuje kulturní pestrost regionů, států a národů. V krajině, zvycích i povaze. Je štěstí žít dobu, kdy není bariérou, ale linií, která tuto pestrost zachovává a zároveň v přátelství spojuje.“



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 07.10.2019 14:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka