Před obchodním centrem Plaza v Plzni si můžete najít novou práci

Nejen za nákupem vánočních dárků můžete v těchto dnech vyrazit do obchodního centra Plaza v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Díky výstavě před Plazou najdete novou práci nebo obor, kterému se budete věnovat na učilišti či střední škole. Od 20. listopadu do 18. prosince 2018 stojí před obchodním centrum 15 panelů představujících úspěšné firmy z celého Plzeňského kraje. Dozvíte se zde  důležité informace o prověřených výrobních společnostech, včetně benefitů, jež nabízejí svým zaměstnancům.

Letošní 2. ročník prestižní výstavy pořádá regionální kancelář Svazu průmyslu a dopravy ČR pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda.

Patnáct firem, které se na výstavě prezentují, využívá této možnosti pro oslovení potenciálních zaměstnanců, ale také pro propagaci technických oborů. „Prakticky u všech technických profesí dnes pociťujeme nedostatek kvalifikovaných pracovních sil. Čím vyšší úroveň kvalifikace a užší specializaci požadujeme, tím je tento problém, bohužel, silnější. Jde o stav, se kterým se potýkají prakticky všechny firmy napříč strojírenskými obory, a to nejen v České republice. Pozitivem je, že tato nepříznivá situace nutí firmy více pracovat se studenty a mladými lidmi a postupně tak vzniká užší vazba mezi odborným školstvím a firmami,“ říká Ing. Michal Zemko, PhD., výkonný ředitel společnosti COMTES FHT a.s.

Základem úspěšné personální politiky ve výrobním sektoru je právě spolupráce s odbornými učilišti, středními, vysokými i základními školami. „Společnost ETD TRANSFORMÁTORY a. s. v současné době spolupracuje se Střední průmyslovou školou elektrotechnickou. S náhledem do budoucna máme obavy, že budeme mít problém s obsazením pozice navíječe cívek transformátoru,“ konstatuje David Beneš, personalista společnosti ETD TRANSFORMÁTORY a.s.

Společnost COMTES FHT a. s. pravidelně spolupracujeme především se strojními průmyslovkami v Plzni a v Tachově, příležitostně i s dalšími středními a základními školami. Studenti sem jezdí na exkurze, seznamují se s trendy v oblasti strojírenských technologií a se způsoby testování vlastností strojírenských materiálů. „Snažíme se mladým lidem představit technickou činnost jako dobrodružství vyplývající z poznávání a kreativní činnosti a zbavit je častých obav z nudné a suchopárné vědy. Někteří absolventi těchto škol dnes patří mezi naše klíčové zaměstnance,“ vysvětluje Ing. Michal Zemko, PhD.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka