Předadventní výlov v Pošumaví pro děti z dětského domova

Měsíc před Štědrým dnem uspořádal Drůbežářský závod Klatovy ve spolupráci s Klatovským rybářstvím tradiční charitativní výlov pro děti z Dětského domova Kašperské Hory a Sušice.

Cílená propagace v Plzni

Mrazivé ráno s lehkou sněhovou pokrývkou přivítalo 20 dětí u Panského nezamyslického rybníka, který se nachází v Pošumaví v nadmořské výšce 458 metrů.

Šlo o jeden z posledních výlovů letošního roku. Pilní rybáři započali s výlovem již od brzkého rána. Na místě byl i zootechnik Klatovského rybářství a.s., Jan Kanta, který ochotně dětem povyprávěl o zajímavostech výlovu a hlavně jim představil všechny rybí zástupce rybníka. Všechny se tak mohly osobně seznámit s kaprem, línem, okounem, sumcem, tolstolobikem či amurem.

Program děti dále zavedl do Pohádkové chalupy Mlázovy u Kolince. Kluci i holky v teple sálajícího krbu vyslechli legendy o šumavských skřítcích, vílách, vodnících a strašidlech. Mnoho z nich využilo možnost zapojit se do kreativní dílničky nebo projít samotnou Bránou do Šumavy, která se ukrývá na Pohádkové zahradě.

Po takovém programu všem náležitě vyhládlo, a tak je v klatovské Jídelně Slávie, jejímž provozovatelem je Drůbežářský závod Klatovy, čekal vydatný oběd. Na závěr děti dostaly od všech pořadatelů drobné upomínkové dárečky, které udělaly radostnou tečku za předadventím výletem.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka