Premiéra opery Evžen Oněgin na scéně Velkého divadla

Jedna z nejslavnějších oper romantismu na motivy Puškinova románu, který se ve své době stal doslova kultovní četbou. Velkolepý příběh cynického mladíka z Petrohradu Evžena Oněgina a citlivé dívky Taťány je plný emocí a životních zvratů. Operu uvedeme v ruském originále s českými titulky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Evžen Oněgin, Petr Iljič Čajkovskij   

Premiéra 15. října 2016 ve Velkém divadle

Jedna z nejslavnějších oper romantismu na motivy Puškinova románu, který se ve své době stal doslova kultovní četbou. Velkolepý příběh cynického mladíka z Petrohradu Evžena Oněgina a citlivé dívky Taťány je plný emocí a životních zvratů. Operu uvedeme v ruském originále s českými titulky.

Přestože ruský skladatel P. I. Čajkovskij napsal devět oper, největšího úspěchu dosáhl svými operami na Puškinův námět Evžen Oněgin a Piková dáma. Puškinův veršovaný román Evžen Oněgin vycházel v letech 1823-1831 a záhy se stal doslova kultovní četbou. Není divu, že Čajkovskij po něm sáhl, když hledal námět pro svou čtvrtou operu. Oněgin je typickým představitele tzv. zbytečných lidí. Do něho se zamiluje mladá zádumčivá dívka Taťána, která mu své city zjeví v dopise. Oněgin ji však chladně odmítne, a když ještě v souboji zabije svého přítele básníka Lenského, prchá do ciziny. Když se po letech vrátí, v ženě generála Gremina poznává Taťánu, dívku, která mu kdysi tak upřímně vyznala lásku. Nyní se karty obrací, Oněgin vyznává své city Taťáně, která, i když Oněgina stále miluje, zůstává svému choti věrná a Oněgina odmítá. Operu uvedeme v ruském originále s českými titulky.

Premiéra 15. října 2016 ve Velkém divadle.

www.djkt.eu



Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka