Premiéra v zelenožlutém vyšla. Liberec-Plzeň 0:3 a Viktoria je dál stoprocentní

V šestém kole zavítala Viktoria Plzeň na hřiště Slovanu Liberec. Souboj prvního se třetím celkem ligové tabulky odstartovala velice dobře, když se v prvních 20 minutách ujala dvoubrankového vedení.

Jarní servisní akce AUTO CB

To si po zbytek zápasu při své premiéře ve třetí sadě dresů již pohlídala, navíc ho i stihla navýšit na konečných 3:0.

Viktoriáni začali na severu Čech velice aktivně a již v 7. minutě se dostali do vedení. Milan Petržela našel nádherně mezi dvěma beky přihrávkou Michaela Krmenčíka, který obešel brankáře domácích a zakončil do odkryté brány. V další velké šanci se ve 14. minutě ocitl aktivní Milan Petržela. Z levé strany ho našel přízemním centrem Jan Kopic, hbitý záložník ale zakončil těsně vedle. Poté se ukázali také Liberečtí. Z velké dálky napřáhl Petr Ševčík a jen těsně minul Kozáčikovu bránu. Když se neprosadili domácí, tak to vyšlo hostům. I další akce mezi Krmenčíkem a Petrželou skončila gólově, tentokrát si oba role prohodili. Plzeňský útočník vyslal Petrželu, který našel díru mezi nohama Ondřeje Koláře, a Západočeši vedli již o dva góly. Ve 29. minutě se zaskvěl Matúš Kozáčik proti střele Coufala z otočky. Plzeň poté měla velkou šanci jít už do třígólového vedení. David Limberský centrem šajtlí posadil míč na hlavu Michaelu Krmenčíkovi, který jen těsně minul břevno Kolářovy svatyně. Chvíli před koncem poločasu se ještě v obrovské šanci ocitl domácí Coufal, kterého ale opět vychytal Kozáčik. Do kabin tak odcházeli viktoriáni daleko spokojenější.

I do druhé půle vstoupili hosté o poznání aktivněji. Po centru Řezníka se do balonu z voleje opřel Kopic, o krásnou branku ho připravilo břevno. Na druhé straně zajímavě pálil Kerbr, míč ale proletěl těsně kolem Kozáčikovy tyče. První střídání na plzeňské straně přišlo v 71. minutě, za Daniel Koláře přišel Tomáš Hořava. O sedm minut později se Západočeši radovali potřetí. Milan Petržela se řítil sám na Ondřeje Koláře, míč ještě předložil volnému Kopicovi a ten zvýšil na rozdíl tří branek. Pro dnešní zápas zelenožlutí viktoriáni ve druhém poločase z několika dobrých protiútoků už využili pouze jeden, což je ale vůbec nemusí mrzet. Z půdy do té doby třetího Liberce si odváží vysoké vítězství 3:0 a i po šesti kolech zůstávají jako jediný tým v lize stoprocentní.

6.kolo, sobota 9.9.2017, 16:00, U Nisy

Liberec: O. Kolář – Mikula, Karafiát, Kúdela, Kerbr (76. Voltr) – Coufal (C), Folprecht (59. Vácha), Breite, Havelka (46. Pulkrab), Ševčík - Potočný.

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hrošovský, Živulič – Petržela (82. Zeman), D. Kolář (C) (71. Hořava), Kopic – Krmenčík (77. Řezníček).

Branky: 7. Krmenčík, 20. Petržela, 78. Kopic, ŽK: Folprecht, Karafiát - D. Kolář, Hájek, Rozhodčí: Marek - Blažej, Paták.
Diváci: 6530.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka