Přes 40 dětí ze školy v přírodě u Žihle skončilo v nemocnicích se zdravotními potížemi

Krajští zdravotničtí záchranáři zasahují ve škole v přírodě Na Sklárně u obce Žihle. Nad ránem ve čtvrtek 7. dubna tam došlo k hromadnému postižení dětí školního věku (I. - IV. třídy).

Cílená propagace v Plzni

Operátorka zdravotnického operačního střediska ZZS Plzeňského kraje přijala tísňovou výzvu v 0,35 hod 0,35 hod s tím, že asi 15 dětí má zažívací potíže. Na místo okamžitě vyjely tři vozidla zdravotnické záchranné služby, o pomoc byli zároveň požádáni provozovatelé sanitek zdravotnické dopravní služby (ZDS). Přímo na místě události bylo zjištěno, že zdravotní potíže má více dětí a proto byl požádán o součinnost hasičský záchranný sbor, který na místo vyslal autobus. Postupně na místo události vyjelo dalších osm vozů zdravotnické záchranné služby včetně vozů hromadného neštěstí a inspektora provozu. Do osmé hodiny ranní bylo celkem převezeno 44 postižených osob – dětí do nemocnic v Rokycanech, Žatci, Karlových Varech, Hořovicích a v Plzni.

Dopoledne byly stále výjezdové skupiny záchranářů na místě události, celkový počet dětí v místě školy v přírodě bylo kolem 200, nelze tedy vyloučit další nárůst postižených infekční událostí. Událost byla nahlášena na Krajskou hygienickou stanici se sídlem v Plzni.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka