Prevence vloupání do rekreačních objektů

PLZEŇ - Nezapomeňte na řádné zajištění chat, chalup a objektů v zahrádkářských kolonií. Opět nastává období, kdy tato místa přitahují kriminální živly.

Jarní servisní akce AUTO CB



     Rekreační objekty lákají zloděje zejména proto, že bývají obývány pouze sezónně, tedy od jara do podzimu, a mnohdy jsou situovány na odlehlých místech. Během zimních měsíců jsou velmi často zcela opuštěny a tedy bez kontroly a dohledu.  Nejčastějším způsobem vniknutí do objektu je vypáčení a rozbití skleněné výplně oken nebo dveří a vypáčení dveří nebo rozlomení zámku. Velmi často pachatelé pro překonání překážky (dveří, oken) použijí předměty, které naleznou na pozemku u rekreačního objektu (žebříky, různé nástroje a předměty, které použijí k páčení).

     Pachatelé krádeží odnášejí především věci, které mohou zpeněžit (různé nářadí - pily, vrtačky, brusky, zahradní nářadí, sekačky, různé domácí elektrospotřebiče, ale i přikrývky, potraviny, alkoholické nápoje,  jízdní kola, propanbutanové lahve nebo dokonce i benzin v kanystrech. Nezřídka si odnesou i starožitnosti či elektroniku (kamery, televizory, počítače apod.).

 

 Rady : objekt a věci v něm pojistěte proti krádeži,  požáru a dalším  škodným událostem                                                                                                                                          objekt řádně zajistěte alespoň mechanickými zábrannými prostředky nejlépe nemovitost opatřete uzamykatelnými okenicemi, bezpečnostním zámkovým systémem, mřížemi využijte elektronickou ochranu a případné napojení objektu na mobilní telefon cenné věci neponechávejte v objektech (peníze, šperky, drahé oblečení, elektroniku apod.), v případě, že předměty větší hodnoty v chatě nebo chalupě chcete mít, pořiďte jejich fotodokumentaci a popis (název věci, značku, výrobní číslo, pořizovací cenu, rok pořízení). V případě odcizení těchto věcí od Vás tyto informace bude požadovat jak policie tak i pojišťovny při uplatnění náhrady škody rekreační objekt kontrolujte i v zimním období nebo požádejte jinou osobu, která bydlí v blízkosti

      

Při podezření z vloupání: nevstupujte do objektu (pachatel může být uvnitř -  nedoporučujeme pachatele zadržet násilím) neuklízejte po zlodějích (zničíte stopy po pachatelích, někteří majitelé se domnívají, že pro nepořádek je může někdo pomluvit) neprodleně případ oznamte na policii.      

  por. Ing. Hana Štefflová 11. ledna 2017


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka