Prezident Zeman převzal chodský čakan a ocenil figuru hejtmana Šlajse

První pondělní den prezidentské návštěvy se Miloš Zeman setkal se zastupiteli Plzeňského kraje, odborníky ve zdravotnictví v Plzeňském kraji, vedením společnosti Doosan Škoda Power, s.r.o., a také s jejími zaměstnanci, zavítal na dobřanskou radnici a hovořil s tamními obyvateli.

Cílená propagace v Plzni

Po necelém roce přijel opět na návštěvu Plzeňského kraje prezident České republiky Miloš Zeman. Za dobu jeho prezidentování to byla již třetí návštěva našeho regionu. Tradičně zahájil svoji cestu po kraji na Krajském úřadě Plzeňského kraje, kde prezidenta a jeho manželku přivítal hejtman Václav Šlajs a jeho paní Petra Šlajsová.

Po krátkém soukromém jednání se v jednacím sále zastupitelstva prezident setkal se členy Zastupitelstva Plzeňského kraje za účasti zaměstnanců krajského úřadu a vybraných starostů obcí Plzeňského kraje. Po krátkém úvodu, kde prezident zmínil hospicovou péči v Plzeňském kraji nebo stav památek v regionu, měli přítomní hosté možnost diskutovat o tématech, která je zajímají. Debata se týkala zejména nadnárodních témat, jako je například kauza odebrání dětí v Norsku nebo kauzy kolem Al Fajáda. 

Po diskuzi následoval podpis do pamětní knihy Plzeňského kraje a také předání daru pro prezidenta. Hejtman předal Miloši Zemanovi tradiční chodský kabát, klobouk a čakan. Od prezidenta hejtman Václav Šlajs obdržel koženou aktovku na spisy s iniciály a také opasek udělaný na míru, který dává prezident každému z hejtmanů a jehož předání prezident okomentoval prohlášením, že Václav Šlajs patří k těm štíhlejším hejtmanům.

Z krajského úřadu vedla cesta hlavy státu na setkání s vedením společnosti Doosan Škoda Power, s.r.o. Zde byla připravena prohlídka výrobní haly společnosti a poté také setkání se zaměstnanci.

V odpoledních hodinách se na příjezd Miloše Zemana chystaly Dobřany. Na radnici dorazil prezident před čtvrtou hodinou odpoledne. Před radnicí jej přivítal starosta města Martin Sobotka a v budově radnice ho vítal zpěvem dětský hudební soubor. Po setkání na radnici mohli s prezidentem debatovat občané města, a to v prostorách kongresového sálu Káčko. Při diskuzi byla zmíněna například Psychiatrická nemocnice Dobřany, v jakém případě je možné uzavření hranic v rámci Schengenu nebo padl dotaz na prezidentův názor na podporu malotřídek nebo vypsání referenda na základě požadavku občanů.

První den návštěvy zakončil Miloš Zeman společnou večeří s představiteli podnikatelské sféry Plzeňského kraje.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka