Prezident Zeman skončil návštěvu kraje, Kornatičtí ho chválili

Třetí den v Plzeňském kraji strávil prezident Miloš Zeman návštěvou obce Kornatice, která vloni obdržela titul Vesnice roku Plzeňského kraje, pozdravil klienty Domova Harmonie a občany Mirošova a na závěr zavítal na Zámek Zbiroh, kde se uskutečnila závěrečná tisková konference.

Cílená propagace v Plzni

Ve středu 10. února dopoledne přijela prezidentská kolona do obce Kornatice, kde prezidenta Miloše Zemana a hejtmana Václava Šlajse vítal starosta obce Jindřich Šustr. Před nově opraveným Kulturním domem zazpívaly prezidentovi místní děti a předaly mu velké perníkové srdce. Pak už následovalo jednání se zastupiteli a starosty okolních obcí. Ve společenském sále se mezitím scházeli obyvatelé obce, kteří měli možnost s prezidentem více než půlhodiny debatovat. Občané ve svých vystoupeních nešetřili chválou, ať už se to týkalo prezidentových postojů či práce starosty a lidí ve vedení obce Kornatice. Na závěr setkání po podpisu do pamětní knihy obce dekoroval prezident prapor obce a převzal od starosty koš s regionálními výrobky z Plzeňského kraje.

Kolem poledne prezident navštívil Domov Harmonie, Centrum sociálních služeb Mirošov, tedy organizaci zřizovanou Plzeňským krajem. Zde se setkal s představiteli Domova Harmonie, zástupci obce Mirošov a řediteli dalších sociálních zařízení v kraji. Ani zde nechybělo setkání s občany. V sále Domova Harmonie měli možnost pokládat otázky obyvatelé domova, ale také občané okolních obcí. Po debatě se Miloš Zeman podepsal do pamětní knihy obce a dekoroval prapor prezidentskou stuhou. Starosta Mirošova Vlastimil Sýkora prezidentovi poté předal jako dar uzenou krůtu.

Závěrečná tisková konference se už tradičně uskutečnila na Zámku Zbiroh. Zeman při té příležitosti poděkoval hejtmanovi Plzeňského kraje za vykonanou práci, jelikož se Václav Šlajs rozhodl již v příštích krajských volbách nekandidovat. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka