Prezident Zeman v Plané potěšil děti, ve čtvrtek návštěvu končí v Domažlicích

Svoje třetí narozeniny oslavila Adrianka z Dětského domova v Plané ve velkém stylu. Osobně jí totiž popřál prezident republiky Miloš Zeman.

Cílená propagace v Plzni

Ten do Plané zavítal v rámci své třídenní návštěvy v Plzeňském kraji. 

Středa 25. ledna 2017 začala pro prezidentský pár právě v Dětském domově Čtyřlístek v Plané. Zde bylo na programu setkáním se skupinou matek s dětmi, kde také žije malá oslavenkyně. Od prezidentského páru dostala Adrianka plyšového krtka a hejtman Josef Bernard Adriance předal velký narozeninový dort. Oba manželské páry – prezidentský a hejtmanský, se pak přemístily ke skupině dětí školního věku, se kterými hovořil prezident o škole a o tom, co je baví. Tady obdržel dárek pan prezident. Jedna z dívek je výtvarně nadaná a pro pana prezidenta nakreslila jeho portrét. Pro manželku pana prezidenta byl pak připraven opět separátní program. Prezident s hejtmanem se v dětském domově ještě setkali se zástupci dětských domovů. 

Z dětského domova byl jen krátký přejezd na městský úřad v Plané, kde prezidenta vítala starostka města Martina Němečková. Po setkání s představiteli města Planá následovalo tradiční setkání s občany. Prostor před budovou městského úřadu byl krátce po poledni zaplněný příznivci Miloše Zemana, kteří na prezidenta měli mnoho otázek. Nejvíce se debata týkala zdravotnictví. Po zodpovězení dotazů se prezident podepsal do pamětní knihy města a dekoroval prapor města.

V Konstantinových Lázních prezidenta očekávali v odpoledních hodinách v místním kulturním domě. Miloše Zemana přivítal starosta obce Karel Týzl a zavedl jej na setkání s představiteli obce. V tu dobu se už shromažďovali ve vedlejším sále obyvatelé Konstantinových Lázní k debatě s hlavou státu. Prezident v úvodu setkání pochválil Konstantinovy Lázně za získání titulu Vesnice roku Plzeňského kraje 2016 a zavzpomínal na dobu před 55 lety, kdy v lázních pobýval. Dotazy na prezidenta se týkaly migrace, jeho pohledu na zemědělství a stav komunikací, ale také padl dotaz, zda ho baví být prezidentem.

Ve čtvrtek prezident navštíví SOU Domažlice, kde se setká s řediteli středních škol a poté s žáky a dále bude pokračovat do Kdyně, kde bude hovořit s přestaviteli města a tamními obyvateli. Na závěr návštěvy se v 15:30 hod v restauraci Černý orel uskuteční tisková konference.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 26.01.2017 11:00




1 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka