Ve vlaku v Plzni se probudil bez bundy, peněz a mobilu

Pachatel využil příležitosti a cestujícímu odcizil bundu, peněženku a mobilní telefon.

Cílená propagace v Plzni

Policisté Obvodního oddělení Plzeň – Bory ve středu (2. ledna 2019) přijali oznámení, na jehož základě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež. Protiprávního jednání se dopustil dosud neznámý pachatel v době od 23.15 hod. dne 1.1.2019 do 1.15 hod. dne následujícího ve vlaku na železniční trati mezi Prahou a Plzní. Neznámý pachatel využil příležitosti, když poškozený 33letý muž  usnul a odcizil mu odloženou bundu s peněženku, osobními doklady, platební kartou a mobilním telefonem. Škoda byla vyčíslena na 6 000 korun. Policisté po pachateli a odcizených věcech pátrají.

"Nejen s ohledem na výše popsaný případ upozorňujeme cestující, aby si své věci dobře hlídali. Cenné předměty, osobní doklady a peněženky v dopravních prostředcích neodkládejte na sedadla ani do úložných prostorů nad hlavou. Pokud je máte uloženy se svých svršcích, tyto nenechávejte volně odložené," říká policejní mluvčí Hana Kroftová.

Nejlepší místo pro úkryt je podle ní tam, kde je věc v kontaktu s vaším tělem, což je např. náprsní kapsa. Pokud cestujete se zavazadlem, ve kterém máte cennosti uložené, mějte jej na klíně. Pachatel si ve většině případech spíše odváží na volně odložené věci vedle vás, než na ty, které si jistíte, tak, že jej držíte na klíně, v ruce, nebo máte např. popruh z kabely omotaný kolem ruky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 06.01.2019 06:56



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka