Při vstupu do Moving Station si můžete prohlédnout nejlepší stavby Plzeňského kraje

Zrekonstruovaná nádražní budova na Jižním Předměstí v Plzni - MOVING STATION - hostí putovní výstavu k soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2015. Panely představující 28 přihlášených staveb včetně hodnocení odborné poroty jsou k vidění ve vstupních prostorách od 28. listopadu do 18. prosince 2016.

Jarní servisní akce AUTO CB

Přestavbou historické budovy vznikly velmi zajímavé multifunkční prostory, kde se konají kulturní a umělecké akce. Kvalitně provedenou záchranu nemovité památky ocenil, v rámci soutěže Stavba roku Plzeňského kraje, plzeňský primátor Martin Zrzavecký. MOVING STATION byla zároveň nominována na hlavní titul soutěže.

„Cílem rekonstrukce celého objektu bylo zachovat co nejvíce ráz a hmotové uspořádání stávající secesně novorenesanční nádražní budovy z roku 1904. Dispoziční návrh je kompromis mezi dochovaným historickým stavem a ideálním novým provozním uspořádáním,“ říká k rekonstrukci Alice Netrvalová ze společnosti VPÚ DECO PLZEŇ, a.s., která byla projektantem stavby. 

Budova je rozčleněna do tří hlavních částí. Na východní straně je dominantou vstupní secesní hala. Střední trakt slouží pro divadelní, koncertní a výstavní účely. Západní část je využita jako technické a provozní zázemí objektu. „V průběhu výstavby, za přispění všech zúčastněných, panovala skvělá atmosféra. Za relativně nízkých rozpočtových nákladů vzniklo kvalitní dílo, které přispěje umění a kulturnímu vyžití města Plzně. V současné době je objekt využíván společností Johan. Ta vdechla objektu cenný nový život,“ dodává Alice Netrvalová.  

Do letošního 13. ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2015 se přihlásilo celkem 28 objektů, na hlavní ocenění odborná porota nominovala devatenáctku nejlepších. Prestižní titul získaly stavby ve čtyřech ze šesti soutěžních kategorií - Environmentální centrum Krsy (kategorie Novostavby budov), památková obnova hospodářského dvora v rámci Centra stavitelského dědictví v Plasích (kategorie Rekonstrukce budov), bytová nástavba hotelu U Zvonu v Plzni (kategorie Stavby pro bydlení) a Dům přírody Českého lesa v Klenčí pod Čerchovem (kategorie Sportovní a volnočasové stavby). 

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje 2015 uspořádaly Plzeňský kraj a Statutární město Plzeň ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Plzeňsko, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Obcí architektů. Záštitu nad soutěží již tradičně převzali hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Z MOVING STATION se putovní výstava přestěhuje do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotín, kde bude k vidění až do 15. 1. 2017. 

Poznámka redakce: Zemní kabelové šachty Langmatz doporučujeme jako chytré řešení inženýrské výstavby ve městech.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka