Při zahájení SPORTMANIE se projde nad hlavami diváků akrobatka na laně

Desetidenní atraktivní sportovní akce pro celé rodiny Letní SPORTMANIE Plzeň 2017, již pořádá město Plzeň, odstartuje v pátek 18. srpna ve 20 hodin v amfiteátru za OC Plzeň Plaza. Při sportovně laděné show se jedna z nejlepších highlinerek na světě Anna Kuchařová projde nad hlavami diváků na laně ve výšce kolem 25 metrů nad zemí a ze střechy OC Plzeň Plaza se slaní plzeňský primátor Martin Zrzavecký a radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka. Na diváky poté čeká vystoupení na sla

Cílená propagace v Plzni

Akce, která si klade za cíl podporovat sport a zdravý životní styl, se bude konat od 18. do 27. srpna 2017 v prostoru amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza. Naváže na loňský projekt Olympijský park, který za 16 dní navštívilo zhruba 110 tisíc lidí. Na návštěvníky čeká více než padesátka stanovišť s nejrůznějšími sporty rozdělenými do deseti sekcí. Jsou jimi vodní svět, lezecké a lanové centrum, fit park, sporty pro handicapované, střelecké sporty, kolektivní sporty, pálky a rakety, atletika, sporty na kolech, bojové sporty.

„Věřím, že i letošní SPORTMANIE bude stejně úspěšným projektem, který přiláká ke sportu tisíce dospělých i dětí, ať už Plzeňany či návštěvníky města. Těším se na ni o to více, že si na vlastní kůži vyzkouším adrenalinové slaňování ze střechy obchodního domu i další atrakce,“ uvedl plzeňský primátor Martin Zrzavecký. Horolezeckou stěnu, postavenou na náměstí Republiky v rámci promo show Zamiř výš – vylez až na vrchol, pokořil primátor již před třemi týdny.

Lákadlem pro návštěvníky SPORTMANIE bude Jump Aréna, největší outdorová sestava trampolín o rozměru 30 krát 15 metrů, lanové a lezecké centrum, Fit park, dětský koutek, sektory se střeleckými sporty, vodní svět s wakeboardingem, paddleboardingem a další. Lidé se mohou zúčastnit také běžeckých překážkových závodů Predator Run, kam je přihlášeno kolem 2000 účastníků, Predator Challenge a Predator Junior, besed se sportovci, přednášek o zdravém životním stylu. „Připraveno je i každodenní ranní cvičení pod dohledem profesionálních lektorů a další zajímavosti. Na letošní organizaci se podílí 60 sportovních klubů z Plzně a okolí,“ řekl plzeňský radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka. Náklady na projekt jsou zhruba 5,5 milionu korun, částkou 1,5 milionu korun přispěje Úřad městského obvodu Plzeň 1 a jedním milionem korun Plzeňský kraj, který je důležitým partnerem celé akce.

Sportovní program doplní každý den odpoledne besedy se sportovními osobnostmi na hlavní stage v amfiteátru za OC Plzeň Plaza a následně přednášky ve stanu Pilsner Urquell, které jsou určeny nejen pro zástupce místních sportovních klubů, ale i pro veřejnost. „Přijede například jeden z nejlepších světových lezců a trojnásobný mistr světa Adam Ondra, dále profesionální český strongman závodící ve střední váze, nejsilnější muž Evropy a druhý nejsilnější muž světa Jiří Tkadlčík. Sportovní psycholog a osobní kouč mnoha českých top sportovců Marian Jelínek vystoupí společně s hokejovým reprezentantem, plzeňským odchovancem a novou posilou Montrealu Canadiens Jakubem Jeřábkem a mistrem světa v kickboxu Petrem Vondráčkem. Dále se představí čeští biatlonoví reprezentanti Veronika Vítková a Ondřej Moravec, olympijský medailista v triatlonu Jan Řehula, manažer české házenkářské reprezentace Karel Nocar či

osobnost z manažerského prostředí Jan Mühlfeit,“ vyjmenoval Filip Marian, metodik Odboru sportu Magistrátu města Plzně. Návštěvníci se mohou rovněž těšit na řadu autogramiád, například s hráči fotbalu, hokeje a házené.

Podrobnosti o programu Sportmanie zde: http://www.sportcentral.cz/plzen/sportmanie

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.08.2017 08:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka