Primátor Baxa se setká s Plzeňáky u Betlémského světla

I v letošním roce přivezou skauti do Plzně Betlémské světlo, které si bude možné vyzvednout v neděli 23. prosince a v pondělí 24. prosince ve stanu před vstupem do katedrály sv. Bartoloměje.

Cílená propagace v Plzni

 Ta je kvůli rozsáhlé rekonstrukci uzavřena. Při této příležitosti se s Plzeňany přicházejícími pro světlo setká primátor města Martin Baxa, jenž jim nabídne u katedrály čaj, vánoční punč i cukroví zdarma.

„Rozdávání Betlémského světla je pro mě příležitost potkat se osobně s Plzeňany v předvánočním čase a popřát jim krásné Vánoce a především úspěšný nový rok plný zdraví, pohody a štěstí. Chtěli bychom rozdávání Betlémského světla zpříjemnit skautům i Plzeňanům teplým nápojem a cukrovím,“ uvedl primátor Martin Baxa. Před katedrálou sv. Bartoloměje bude přítomen v neděli 23. prosince od 14:30 hodin.

Betlémské světlo, oheň zažehnutý v místě narození Ježíše Krista v Betlémě, každoročně do Plzně přivážejí skauti z plzeňského střediska ICHTHYS. Do Plzně letos doputovalo vlakem v neděli 16. prosince. Mše za přivítání Betlémského světla se uskuteční v neděli 23. prosince v 10:30 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Vydávání Betlémského světla bude připraveno v neděli 23. prosince od 14 do 18 hodin a v pondělí 24. prosince od 9 do 17 hodin ve stanu před vstupem do katedrály, ale i na dalších místech Plzně – v Parku Lochotín, v kostele sv. Jana Nepomuckého, v kostele Nanebevzetí Panny Marie nebo v kostele svatého Martina a Prokopa.

Betlémské světlo 2018 zapálil ve středu 28. listopadu v jeskyni narození Ježíše v Betlémě jedenáctiletý skaut Niklas Lehner z Horního Rakouska, který světlo dopravil již do rakouského Lince. Odtud putuje vlaky do celé Evropy.

Návštěvníci mohou při vyzvednutí Betlémského světla navštívit výstavu Betlémy, kterou připravilo město Plzeň a je ke zhlédnutí až do 6. ledna 2019 v mázhauzu plzeňské radnice. Zde také bude úřadovat až do nedělních 14 hodin vánoční pošťák.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka