Primátor ocenil mladíka, který zachránil život

Primátor města Plzně Martin Zrzavecký v pátek poděkoval sedmnáctiletému Davidu Kovrzkovi, který na konci ledna zachránil v Plzni topícího se bruslaře z řeky Mže. „Několikrát do roka mám možnost mluvit s těmi, kteří zachránili život. Jsou to většinou lidé z městské a státní policie, záchranáři, hasiči. Podobně mladého člověka, jako jsi ty, který měl odvahu a zachránil život, to je jev ojedinělý, takže velká úcta,“ řekl studentovi plzeňské hotelové školy primátor.

Cílená propagace v Plzni

Davida Kovrzka posadil v salonku historické radnice na čestné místo, do křesla, v němž sedávají návštěvy nejvzácnější, tedy velvyslanci, delegace ze zahraničí i významní čeští představitelé. „Seděl tu i kardinál Gianfranco Ravasi, jeden z nejvyšších představitelů církve,“ doplnil primátor.

„Dne 30. ledna v podvečer hrál David se svým kamarádem fotbal na ledě pod Rooseveltovým mostem. Byli svědky toho, že se v blízkosti pilíře propadl do vody bruslař. David se zachoval jako chlap, neváhal. Když i pod ním začal led praskat, tak si lehl, sundal mikinu, použil ji jako lano a mládence zachránil,“ popsal událost Miroslav Široký, ředitel Hotelové školy Plzeň, který dnes mladého muže na přijetí u primátora doprovodil. Davidovi jakožto budoucímu kuchaři za jeho skutek už poděkovalo i vedení školy, dostal sadu profesionálních nožů. „Když jsem mu je před třídou předával, zažil David standing ovation, takže už i jeho spolužáci si uvědomují, co udělal,“ doplnil Miroslav Široký.

Při setkání David Kovrzek řekl, že kuchařina ho baví, k dokončení posledního ročníku školy mu chybí už jen pár měsíců. Od vedení města dostal dárek, osobní notebook. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka