Primátorský punč a cukroví v Plzni ochutnaly stovky lidí

Několika stovkám Plzeňanů i návštěvníků města v neděli odpoledne osobně popřál krásné svátky i úspěšný nový rok plný zdraví, pohody a štěstí plzeňský primátor Martin Baxa.

Cílená propagace v Plzni

K přání přidal i teplý nápoj a cukroví. Stalo se tak před katedrálou sv. Bartoloměje u příležitosti rozdávání betlémského světla, které Plzeňanům každoročně přivážejí skauti a které budou rozdávat i na Štědrý den od 9 do 17 hodin. Primátor lidem naléval punč i čaj a dával vanilkové rohlíčky. Z předvánočního setkání s občany chce udělat tradici.

„Je to hezká příležitost se potkat s Plzeňany, kteří přicházejí pro betlémské světlo a dát jim něco dobrého a teplého. Všichni moc příjemně reagují. Jsem rád, že se zastavují pro betlémské světlo u skautů, pro mě osobně to byla vždy důležitá součást Vánoc a jeden z jejích symbolů,“ řekl Martin Baxa. Z akce, kterou pracovně nazval Primátorský punč, chce do dalších let udělat tradici. Ve stanu během odpoledne promluvil s několika stovkami lidí, na začátku akce spolu s ním nápoj naléval také biskup plzeňský Tomáš Holub.

Betlémské světlo, oheň zažehnutý v místě narození Ježíše Krista v Betlémě, každoročně do Plzně přivážejí skauti z plzeňského střediska ICHTHYS. Do Plzně letos doputovalo vlakem v neděli 16. prosince. Jeho vydávání se kromě dnešního dne, tedy neděle 23. prosince, uskuteční ještě i v pondělí 24. prosince od 9 do 17 hodin ve stanu před vstupem do katedrály, ale i na dalších místech Plzně – v Parku Lochotín, v kostele sv. Jana Nepomuckého, v kostele Nanebevzetí Panny Marie nebo v kostele svatého Martina a Prokopa. Betlémské světlo 2018 zapálil ve středu 28. listopadu v jeskyni narození Ježíše v Betlémě jedenáctiletý skaut Niklas Lehner z Horního Rakouska, který světlo dopravil již do rakouského Lince. Odtud putovalo vlaky do celé Evropy.

Návštěvníci mohou při vyzvednutí betlémského světla navštívit výstavu Betlémy, kterou připravilo město Plzeň a je ke zhlédnutí až do 6. ledna 2019 v mázhauzu plzeňské radnice.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka