Přístavba školky v Čechově ulici v Rokycanech je levnější

Mimořádné jednání mají za sebou radní města Rokycan. Rozhodovali na něm o jediném bodu, a tím bylo schválení konečné ceny přístavby mateřské školy v Čechově ulici.

Cílená propagace v Plzni

Výsledná cena je o více než 600 tisíc korun nižší, než se původně očekávalo. Stavělo se především kvůli nedostačující kapacitě mateřských škol v posledních letech.   

„Konečná cena je 11,96 milionu včetně DPH a díky některým takzvaným méněpracem je oproti původní smlouvě nižší o 5,3 procenta,“ říká místostarosta Rokycan Jan Šašek s tím, že radní změnu ceny jednohlasně odsouhlasili. Ušetřit se podařilo například za linoleum, které na schodišti nahradila dlažba, namísto dražších dřevěných podlahových lišt jsou vhodnější kobercové, levnější je také třeba vybavení úklidových komor.

Stavba začala v dubnu loňského roku, v pondělí se za dohledu místostarosty, pracovníků z Odboru rozvoje města a zástupců zhotovitele rozjelo přejímací řízení. „Zjistili jsme jen drobnosti, které nijak nebrání užívání. Chybí třeba některé lišty nebo se musí nalepit informační tabulky. V příštích dnech tak můžeme požádat o kolaudace,“ říká vedoucí Odboru rozvoje města Jiří Hlad.

Hned po kolaudaci si pak stavbu převezme mateřská škola, která má letos navýšený rozpočet tak, aby mohla nové prostory vybavit nábytkem, hračkami a dalšími nezbytnostmi. „V moderní patrové přístavbě najdou zázemí dvě třídy, do každé bude chodit 28 dětí. Přístavba je funkčně propojená s vedlejší stavbou a nabídne dětem i zaměstnancům patřičný komfort. Přístavba má řízenou rekuperaci, na oknech jsou venkovní žaluzie, je tu jídelní výtah, speciální místnost na lůžkoviny nebo sociální zařízení na míru ušité právě malým dětem,“ popisuje Jan Šašek.

Nový pavilon přivítá své malé obyvatele na začátku září. 

Za přístavbu zaplatilo město Rokycany ze svého rozpočtu jen 10 % z uznatelných nákladů. 85 % uhradí dotace ze strukturálního fondu ERDF Evropské unie, dalších 5 % pak poskytlo Ministerstvo po místní rozvoj prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu (IROP).

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.05.2019 08:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka