Prodejní výstava grafik Jiřího Suchého

Galerie Azyl, Veleslavínova 17, Plzeň vás zve na prodejní výstavu grafik Jiřího Suchého.Výstavu zahájí osobně se svojí divadelní partnerkou Jitkou Molavcovou. Vernisáž je pouze na pozvánky.Výstava potrvá od 1.12.2015 do 2.1. 2016.

Cílená propagace v Plzni

Jiří Suchý, nar 1931 v Plzni. Populární skladatel písňových textů, dramatik, spisovatel, grafik. Jeho literární činnost je zaměřena hlavně na poezii a prózu, která zahrnuje především texty a divadelní hry. Po několika letech života v Klatovech se rodina přestěhovala r.1936 do Prahy. V roce 1947 začal pracovat jako grafik v reklamních ateliérech Propagační tvorba. Zároveň se intenzívně věnoval divadlu a hudbě. Psal písňové texty, hrál na kotrabas v kapele, kterou založili s Viktorem Sodomou. V pražské Redutě začala spolupráce Jiřího Suchého s Jiřím Šlitrem a Miroslavem Horníčkem, později s Ivanem Vyskočilem. V roce 1958 spolu založili Divadlo Na Zábradlí. Brzy po vzniku Divadla Na zábradlí, vytvořil Jiří Suchý spolu s Jiřím Šlitrem a Ferdinandem Havlíkem divadlo SEMAFOR (SEdm MAlých FORem). Po listopadu 1989 se Jiří Suchý stal opět ředitelem Semaforu, založil vydavatelství Klokočí a filmovou společnost Perplex. Jeho výtvarná činnost, to jsou především ilustrace k básním, kresby, grafiky / barevné litografie/ k jednotlivým hrám Semaforu a k textům autorských písní.

Jiří Suchý jako plzeňský rodák byl přítomen při slavnostním ceremoniálu, kdy se Plzeň oficiálně stala Hlavním evropským městem kultury pro rok 2015 a svojí výstavou grafických listů v galerii Azyl tento rok uzavírá.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 29.11.2015 06:39




2 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka