Projekt na podporu výuky ve školních zahradách v Plzni získá dotaci

Dotaci ve výši 85500 korun z Fondu životního prostředí města Plzně na projekt Zahrada pro celý rok II získá spolek Ametyst.

Jarní servisní akce AUTO CB

Peníze využije na podporu venkovní výuky ve školních zahradách a v okolí škol. 

„Ametyst je nezisková organizace, jejímž prostřednictvím se setkávají lidé z různého prostředí, tedy biologové, pedagogové i zástupci dalších profesí, jimž není lhostejný stav životního prostředí. Spolek pracuje s dětmi a mladými lidmi na všech stupních škol, kterým nabízí ekologické výukové programy v přírodě, v centru v Prusinách v obci Nebílovy nebo přímo na plzeňských školách,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

Školám Ametyst usnadňuje zařazení ekologické výchovy do vyučování, připravuje pro ně nové projekty, metodické materiály a pomůcky. Pro pedagogy pořádá semináře, konference a veletrhy ekologických výukových programů. Projekt Zahrada pro celý rok, který probíhal již v roce 2016, se týká venkovní výuky ve školních zahradách a v okolí škol. „Stěžejním přínosem projektu pro žáky
a pedagogy je absolvování výukového programu v podnětném venkovním prostředí a získání motivace k pravidelnému celoročnímu využívání školní zahrady. Vzhledem k velkému zájmu škol a k pozitivním zkušenostem s programem se sdružení rozhodlo pokračovat v druhé etapě projektu,“ dodal Petr Náhlík.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka