Projekt Vlídných toalet ušetří městu Plzeň, pomůže restauratérům a hlavně občanům

Centrální plzeňský obvod přichází s iniciativou, která by měla pomoci řešit problém s dostupností veřejných WC nejenom pro občany, ale především pro turisty, navštěvující západočeskou metropoli.

Cílená propagace v Plzni

„Inspiraci jsme hledali v našem partnerském městě Regensburg, které je, jako i jiná německá města, v podobném projektu zapojeno, kdy se jedná o úspěšnou spolupráci mezi městskou správou a místními majiteli restaurací“, informuje starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

O co jde? Je dobře známo, že počet veřejných záchodků nepokrývá skutečnou potřebu  a náklady na výstavbu, údržbu a opravy stojí městský obvod nemalé peníze. A tak, jak už začíná být u našich sousedů běžné, by návštěvníci našeho města mohli využívat toalety v restauracích v centru města a přilehlém okolí, které by měly být označeny speciální samolepkou. Obvod pak majitelům spolupracujících restaurací sníží poplatky za předzahrádky a restaurace budou uvedené v příslušné publikaci, která k tomuto projektu vznikne. Zkušenosti z této spolupráce jsou za našimi hranicemi dobré a úspory komunálních nákladů nemalé. 

„Městský obvod Plzeň 3 oslovuje a nadále bude oslovovat plzeňské restauratéry s žádostí  o součinnost při projektu „Vlídné toalety“, který poskytuje vzájemné výhody jak pro Městský obvod Plzeň 3, který by tak mohl uspořit významné finanční prostředky, tak i pro majitele restaurací, kteří by mohli získat další potenciální zákazníky a další výhody související s propagací tohoto projektu“, dodává starosta Neubauer.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka